Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Universidad del Magdalena, Colombia

Sedan 2017 har sjuksköterskestudenter möjlighet att bedriva studier vid Universidad del Magdalena i kuststaden Santa Marta i Colombia.
Sedan 2017 har sjuksköterskestudenter möjlighet att bedriva studier vid Universidad del Magdalena i kuststaden Santa Marta i Colombia.
Publicerad: 08 mar 2021
Lästid: ca

Universidad del Magdalena, som har funnits i drygt 50 år, är ett statligt universitet med nästan 20 000 studenter i 49 olika program. Universitetet har ett rikt studentliv och även en egen radiokanal.  

Santa Marta är en stad i norra Colombia med en befolkning på ca 400 000, beläget vid kusten mot Karibiska havet. Klimatet är tropiskt med en medeltemperatur på 27 grader. 

Dina studier här

I Santa Marta bedriver du en del av valbara kursmodulen Global nursing.

Colombias officiella språk är spanska. Bland befolkningen i Santa Marta är engelskkunskaperna oftast begränsade. Denna placering är därför endast aktuell för dig som talar god spanska. 

Visum

Du behöver inget visum inför din vistelse i Colombia. 

Boende

Universitetet erbjuder för närvarande inte boende på campus, men det kan finnas möjlighet att bo hos lärare eller personal under utlandsvistelsen. Eftersom boendesituationerna varierar lite från termin till termin uppmanar vi antagna studenter att skriva till nedan nämnda kontaktpersoner för att få reda på tillgängliga alternativ.

Kostnader

  • Du bekostar samtliga kostnader förenade med utlandsstudierna själv, såsom resekostnader, vaccinationer, lokal transport och matkostnader.
  • Försäkring: Du omfattas av RKH:s tjänstereseförsäkring under din studieperiod samt av en allmän ansvarsförsäkring, en så kallad general liability-försäkring, under din VFU. Du är själv ansvarig för att läsa igenom vad försäkringarna innefattar. 

Att resa till Santa Marta

Det enklaste sättet att resa till Santa Marta är att flyga till huvudstaden Bogotá och därefter resa med inrikesflyg till flygplatsen Aeropuerto Internacional Simón Bolívar, belägen 16 km utanför Santa Marta.

Du skall i god tid före dina utlandsstudier meddela de lokala kontaktpersonerna dina exakta datum för ankomst och vistelse på Universidad del Magdalena. Se även till att påminna om din ankomst någon vecka innan avresa.

Internationella kontoret på Universidad del Magdalena hämtar upp utbytesstudenter vid flygplatsen eller bussterminalen i Santa Marta måndag-fredag, kl. 07.00-21.00. Sker ankomst under helger eller andra helgdagar tillhandahåller internationella kontoret information om andra transportmöjligheter. 

Kontakt 

Freddy Ropero, International Agreements/International Office: fropero@unimagdalena.edu.co

Carlos Coronado Vargas, Head/International Office: ccoronadov@unimagdalena.edu.co