Plugga till sjuksköterska – fem anledningar

Här hittar du fem anledningar till varför du ska studera till att bli sjuksköterska på Röda Korsets Högskola.
Här hittar du fem anledningar till varför du ska studera till att bli sjuksköterska på Röda Korsets Högskola.
Publicerad: 07 dec 2023
Lästid: ca

Vill du utbilda dig och arbeta som sjuksköterska eller specialistsjuksköterska? Vilken är den bästa sjuksköterskeutbildningen i Stockholm? Här hittar du fem anledningar till varför du ska studera till sjuksköterska på Röda Korsets Högskola och mer information om sjuksköterskeprogrammet.

1. Lång erfarenhet och hög kvalitet

Ända sedan starten 1867 har Röda Korsets Högskola utbildat sjuksköterskor med kompetens och beredskap för globalt arbete. Här får du som student en internationellt användbar utbildning som gör att du kan jobba som sjuksköterska både i Sverige och i andra länder. Efter examen är Röda Korsets Högskolas sjuksköterskor mycket eftertraktade och gör avtryck på arbetsmarknaden.

2. Att utbilda sjuksköterskor är vårt fokus

Röda korsets Högskola specialiserar sig på att utbilda just sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor. Det är vårt hundraprocentiga fokus. Hos oss studerar cirka 1 000 studenter och varje termin påbörjar 115 studenter sina sjuksköterskestudier i grundutbildningen och cirka 100 i specialistutbildning på avancerad nivå vid högskolan. Stämningen är familjär med en inkluderande studie- och arbetsmiljö. 

3. Omvårdnad och hälsa i ett globalt perspektiv som profil

Att plugga till sjuksköterska vid Röda Korsets Högskola innebär att lokala och globala perspektiv integreras som en strimma i utbildningarnas alla programkurser. Högskolan verkar enligt samma värdegrund och uppförandekod som Svenska Röda Korset – med särskilt fokus på humanitet, opartiskhet och neutralitet. Dessa principer innebär att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa samt att värna om respekten för människovärdet.

4. Verksamhetsintegrerat lärande och internationella samarbeten

En stor del av utbildningen består av verksamhetsförlagd undervisning (VFU), klinisk praktik och klinisk färdighetsträning. Du kan även bedriva delar av dina studier utomlands, såväl teoretiska kurser som VFU. Vi har avtal direkt med partnerlärosäten samt deltar i större utbytesprogram såsom Erasmus+.

5. Moderna lokaler på Campus Flemingsberg

Röda Korsets Högskola är beläget i nybyggda lokaler i Technology for Health-huset på Campus Flemingsberg. Här finns ett tvärvetenskapligt campus med flera högskolor, ett universitetssjukhus och ett växande företagskluster av framtidsforskning. Utbildningen är uppbyggd med moderna pedagogiska metoder och i utbildningen använder vi oss av en digital lärplattform.

Vi har utbildat sjuksköterskor i över 150 år

Röda Korsets Högskola grundades 1867.

Läs mer om vår historia

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna om våra kurser, program och ansökan.

Ansökan, behörighet och VFU

Information om covid-19

Informationen uppdateras löpande