Entré till Röda Korsets Högskola

Röda Korsets Högskola – en arbetsplats för dig

Röda Korsets Högskola – en arbetsplats för dig

Vill du arbeta hos oss? Här är sex exempel på varför Röda Korsets Högskola är en arbetsplats för dig.

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

På Röda Korsets Högskola har vi människan i centrum och utblick mot världen när vi utbildar morgondagens sjuksköterskor. 

1. Samhällsnytta och unik global profil

Röda Korsets Högskola gör en stor samhällsnytta och bidrar årligen med cirka 160 sjuksköterskor och 50 specialistsjuksköterskor inom intensivvård, infektionssjukvård och psykiatrisk vård. Vi har ett uttalat samhällsansvar och en unik global profil i all verksamhet inom, utbildning, forskning och samverkan. Genom att vi tar ansvar, är i ständigt lärande, engagerade och ödmjuka gör vi skillnad tillsammans.

2. Koppling till Svenska Röda Korset

Med människan i centrum och utblick mot världen är omvårdnad och hälsa i ett globalt perspektiv Röda Korsets Högskolas unika profil inom utbildning, forskning och samverkan. Högskolan verkar enligt Röda Korsets grundprinciper och Rödakorssjuksköterskor ska vara ambassadörer med en unik kompetens, yrkesskicklighet och yrkesstolthet samt förmåga att möta människor som är utsatta, sårbara och med många olika bakgrunder.

3. En arbetsplats med spännande historia

Ända sedan starten 1867 har Röda Korsets Högskola utbildat sjuksköterskor med kompetens och beredskap för globalt arbete. Högskolan startades som som den första icke-religiösa utbildningen av sjuksköterskor i Sverige med Emmy Rappe som föreståndare. Emmy Rappe själv hade fått sin utbildning av Florence Nightingale i London. Idag arbetar här lärare, forskare och administrativa medarbetare med olika bakgrund som alla tillsammans formar en högskola som erbjuder utbildning av högsta kvalitet till våra 850 studenter.

4. En kreativ och dynamisk miljö

Röda Korsets Högskola är beläget på Campus Flemingsberg tillsammans med fem andra lärosäten. Det möjliggör ett brett och aktivt deltagande i ett levande campus med studenter och kollegor, och skapar naturliga mötesplatser med goda förutsättningar till tvärprofessionella kontakter. Med pendeltåget från Stockholm City tar det 19 minuter att komma till Campus Flemingsberg.

5. Forskning & samverkan

Röda Korsets Högskola bedriver aktuell forskning ur ett globalt perspektiv i ämnen såsom omvårdnad, folkhälsa och teknisk vårdvetenskap, pedagogik och didaktik, kvinnors och barns hälsa och rättigheter och den åldrande befolkningen. Högskolan har lång erfarenhet av nära samverkan med både nationella och internationella aktörer. Vi samarbetar bland annat med Svenska Röda Korset, Region Stockholm och kommuner.

6. Ansvarsfull arbetsgivare

Idag arbetar drygt 70 personer på Röda Korsets Högskola. Vi erbjuder en trygg och inkluderande arbetsmiljö i en alltigenom kvalitetsdriven organisation med stabil ekonomi. Våra lokaler är ändamålsenliga och utrustade med den senaste tekniken. Som anställd får du, förutom väldigt trevliga kollegor, också förmåner som friskvårdsbidrag och ett kollektivavtal som ger en bra tjänstepension.

Lediga tjänster

Mer information

Fakta

  • Grundades 1867 som Röda Korsets sjuksköterskeskola
  • Huvudman är Stiftelsen Röda Korsets Högskola
  • 1 000 studenter
  • 70 medarbetare
  • Erbjuder utbildning på grundnivå med sjuksköterskeprogrammet och på avancerad nivå genom specialistsjuksköterskeprogramen inom infektionssjukvård, intensivvård och psykiatrisk vård
  • Röda Korsets Högskola bedriver forskning med forskningsinriktningen ”Hälsovetenskap i ett globalt perspektiv”
  • Röda Korsets Högskola finns på Campus Flemingsberg, Huddinge, Stockholm

Vi har utbildat sjuksköterskor i över 150 år

Röda Korsets Högskola grundades 1867.

Läs mer om vår historia