Omvårdnad och hälsa i ett globalt perspektiv

– Röda Korsets Högskolas nya strategier 2022–2026
– Röda Korsets Högskolas nya strategier 2022–2026
Publicerad: 27 jan 2022
Lästid: ca

Med människan i centrum och utblick mot världen erbjuder vi ledande utbildning och forskning inom omvårdnad och hälsa. Så lyder Röda Korsets Högskolas vision i de nya strategierna som kommer att leda högskolans verksamhet de kommande fem åren 2022–2026.

Strategierna anger riktningen för högskolans verksamhet

– Vi är glada och stolta att nu lansera våra nya strategier som anger riktningen för högskolans verksamhet inom utbildning, forskning och samverkan de närmaste åren, säger Susanne Georgsson, rektor för Röda Korsets Högskola. Huvudområden för vår högskolas verksamhet kommer att vara utbildning, forskning, samverkan, internationalisering och kvalitet.

En av Sveriges mest attraktiva högskolor inom sjuksköterskeutbildning

Röda Korsets Högskola är en av Sveriges mest attraktiva högskolor inom sjuksköterskeutbildning och utbildar sedan 1867 högt ansedda och eftertraktade sjuksköterskor. Högskolan gör en stor samhällsnytta och examinerar årligen cirka 200 sjuksköterskor och 50 specialistsjuksköterskor inom intensivvård, infektionssjukvård och psykiatrisk vård. Dessutom bidrar högskolan till att öka kompetensen bland kliniska handledare inom den verksamhetsförlagda utbildningen genom att erbjuda uppdragsutbildning.

Högskolan verkar enligt Röda Korsets grundprinciper: ”Rödakorssjuksköterskor ska vara ambassadörer med en unik kompetens, yrkesskicklighet och yrkesstolthet samt förmåga att möta människor som är utsatta, sårbara och med många olika bakgrunder”, står det i strategierna.

Hälsovetenskap i ett globalt perspektiv

Högskolan bedriver aktuell forskning inom hälsovetenskap i ett globalt perspektiv och har lång erfarenhet av nära samverkan med både nationella och internationella aktörer. Det internationella perspektivet är närvarande och genomsyrar såväl utbildning som forskning på alla nivåer. Arbetet med internationalisering och att säkra högskolans kvalitet är prioriterade delari verksamheten.

Sammanfattningsvis ska Röda Korsets Högskola under den kommande strategiperioden 2022–2026:

  • bedriva utbildningar med tydlig profil som är eftertraktade inom hälso- och sjukvården nationellt och internationellt
  • ha forskare med spetskompetens inom inriktningen ”Hälsovetenskap i ett globalt perspektiv” i en stark akademisk och stimulerande miljö
  • samverka målmedvetet med uppenbar samhällsnytta och med kommunikation som en integrerad del av verksamheten
  • kännetecknas av att internationella perspektiv är närvarande och genomsyrar utbildning och forskning på alla nivåer
  • vara en alltigenom kvalitetsdriven organisation med god ekonomi, stabila, transparenta och säkra system, rutiner och processer.

Göra skillnad tillsammans

– Målet med vår verksamhet är att utbildningen ska hålla hög kvalitet och garantera att studenterna är väl rustade inför ett kommande arbetsliv, har relevant kompetens och är attraktiva och eftertraktade inom framtidens hälso- och sjukvård, både nationellt och internationellt. Vi strävar efter att vara en kvalitetsdriven organisation och attraktiv arbetsgivare med en kreativ arbetsmiljö där våra medarbetare känner sig delaktiga. Genom att vi tar ansvar, är i ständigt lärande, engagerade och ödmjuka gör vi skillnad tillsammans, säger rektor Susanne Georgsson.

Mer läsning

Ladda ned strategierna