Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Fem anledningar att välja vår sjuksköterskeutbildning

I Stockholm finns flera högskolor som erbjuder sjuksköterskeutbildningar – alla med olika profiler. Men vilken passar dig bäst?
I Stockholm finns flera högskolor som erbjuder sjuksköterskeutbildningar – alla med olika profiler. Men vilken passar dig bäst?
Publicerad: 08 mar 2021
Lästid: ca

1. Lång erfarenhet och hög kvalitet

Ända sedan starten 1867 har Röda Korsets Högskola utbildat sjuksköterskor med kompetens och beredskap för globalt arbete. Här får du som student en internationellt användbar utbildning för arbete som sjuksköterska både i Sverige och i andra länder. Efter examen är Röda Korsets Högskolas sjuksköterskor mycket eftertraktade och gör avtryck på arbetsmarknaden.

2. Att utbilda sjuksköterskor är vårt fokus

Röda korsets Högskola specialiserar sig på att utbilda just sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor. Det är vårt hundraprocentiga fokus. Hos oss studerar cirka 850 studenter och varje termin påbörjar 115 studenter sina sjuksköterskestudier i grundutbildningen och cirka 100 i specialistutbildning på avancerad nivå vid högskolan. Stämningen är familjär med en inkluderande studie- och arbetsmiljö. 

3. Omvårdnad och hälsa i ett globalt perspektiv som profil

Lokala och globala perspektiv integreras som en strimma i utbildningarnas alla programkurser. Högskolan verkar enligt samma värdegrund och uppförandekod som Svenska Röda Korset – med särskilt fokus på humanitet, opartiskhet och neutralitet. Dessa principer innebär att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa samt att värna om respekten för människovärdet

4. Verksamhetsintegrerat lärande och internationella samarbeten

En tredjedel av utbildningen består av verksamhetsförlagd undervisning (VFU), klinisk praktik och klinisk färdighetsträning. Du kan även bedriva delar av dina studier utomlands, såväl teoretiska kurser som VFU. Vi har avtal direkt med partnerlärosäten samt deltar i större utbytesprogram såsom Erasmus+, Linnaeus-Palme och Minor Field Studies.

5. Moderna lokaler med den senaste tekniken

Röda Korsets Högskola är beläget i nybyggda lokaler i Technology for Health-huset på Campus Flemingsberg. Här finns ett tvärvetenskapligt campus med flera högskolor, ett universitetssjukhus och ett växande företagskluster av framtidsforskning. Föreläsningar hålls i moderna undervisningslokaler – självklart med den senaste tekniken. Utbildningen är uppbyggd med moderna pedagogiska metoder och i utbildningen använder vi oss av en digital lärplattform.

Vi har utbildat sjuksköterskor i över 150 år

Röda Korsets Högskola grundades 1867. Föreståndare var Emmy Rappe som hade utbildats av Florence Nightingale.

Läs mer om vår historia

Vanliga frågor och svar om våra utbildningar

Ansökan, behörighet och VFU

Nuvarande och tidigare studenter berättar om sin utbildning

Information om covid-19

Här finns den senaste informationen om högskolans hantering kring ställningstaganden om den rådande pandemin.

Informationen uppdateras löpande