Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Information om covid-19

Här finns senaste information om högskolans hantering av ställningstaganden kring covid-19-pandemin. Denna information uppdateras löpande.
Här finns senaste information om högskolans hantering av ställningstaganden kring covid-19-pandemin. Denna information uppdateras löpande.
Publicerad: 03 mar 2021
Lästid: ca

Röda Korsets Högskola följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters rekommendationer och utvecklingen av coronapandemin i Stockholmsregionen samt nationellt och internationellt.

Campusbedriven undervisning

Röda Korsets Högskolas undervisning är campusbaserad från höstterminen 2021 enligt det rektorsbeslut som fattades före sommaren.

Avvecklingen av de allmänna coronarestriktionerna i Sverige från 29 september och rektors beslut för högskolans återgång fortsätter innebära att merparten av undervisningen kommer att ske på campus. Vissa undervisningsmoment kan fortsatt vara digitala, men en hybridlösning mellan digital och fysisk undervisning, alltså möjlighet att välja att vara på plats på högskolan eller delta digitalt, kommer för närvarande inte att erbjudas.

All undervisning som sker i våra lokaler kommer att vara fysisk. Det är viktigt att du som student noggrant läser schemat för din kurs för att veta var undervisningen äger rum.

Högskolans lokaler kommer att vara öppna kl. 7.30-17.00 och alla kommer in utan passerkort.

Allmänna rekommendationer för att minska smittspridningen

Röda Korsets Högskola har under pandemin följt Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters information om covid-19 och fortsätter att följa de rekommendationer som gäller för universitet och högskolor:

Högskolan fortsätter bevaka utvecklingen av smittspridningen för bedömningar av läget och kan vidta åtgärder om det behövs. Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla som bor i Sverige och som är 16 år och äldre att vaccinera sig mot covid-19. Det är också viktigt att fortsätta hålla god handhygien och stanna hemma vid sjukdomssymptom för att minska smittspridningen.

Uppdaterad rekommendation angående studerande som genomför verksamhetsförlagd utbildning i Region Stockholm med anledning av covid-19

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) är en betydelsefull del av högskolans utbildning och ligger till grund för examination. Det är viktigt att högskolans studenter håller sig uppdaterade om de regler och föreskrifter som gäller och följer de direktiv som ges vid verksamheten där de genomför VFU. Med anledning av den rådande situationen avseende covid-19 informerar Region Stockholm här om vad som gäller för studenter på VFU.

Rekommendationen har utvidgats när det gäller skyddsutrustning för studerande och för personal i hälso- och sjukvård, kommunal vård och omsorg. Varje verksamhet ansvarar för att hantera skyddsutrustning till både personal och studerande.

Gravida på VFU och covid-19 – försiktighetsprincipen ska råda

Studenter som genomför verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ska följa aktuella covid-19-riktlinjer på arbetsplatsen. Enligt Arbetsmiljöverket, vars föreskrifter gäller på alla arbetsplatser, ska inte gravida vårda patienter med covid-19.

Berörda studenter ska informera sin VFU-placering och vid frågor kontakta VFU-ansvarig lärare Carina Faag: carina.faag@rkh.se.

Till dig som gör din VFU i Region Stockholms verksamheter gällande provtagning

I Region Stockholms verksamheter inkluderas studenter under VFU avseende provtagning av misstänkt pågående covid-19-infektion.

Så här går du tillväga:

  • Kontakta din VFU-plats, berätta att du har symptom och be om tillåtelse att få ta ett prov
  • Gå in på 1177, välj vårdpersonal och provtagning för pågående infektion, s.k. PCR-test
  • Invänta provsvar
  • Stanna hemma så länge du har symptom
  • Mer information på Vårdguiden

Covid-19 – det här gäller om en student smittas under Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Kammarkollegiet informerar här om vad som gäller för studenter under Verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Utbytesstudier

Det har varit möjligt att ansöka om utbytesstudier för utbyten inom EU och EES-området för vårterminen 2022. Sista ansökningsdatum för Erasmus+ var 13 september.

Det finns fortfarande möjligheter att ansöka om egenordnade föltstudier/studiebesök inom termin 3 (globalisation and health), 5 (global nursing) och 6 (examensarbete) inom EU/EES inför vårterminen 2022.

Höstterminen 2021

Rektor beslutade den 25 mars 2021 att inga internationella utbyten, för studenter och medarbetare, kommer att genomföras under höstterminen 2021.

Röda Korsets Högskola kommer att ställa in alla möjligheter till utlandsstudier för hösten 2021. Det innebär även att det inte är möjligt för dig som student att under höstterminen 2021 själv ordna med internationellt studiebesök/fältstudie/examensarbete på någon av de kurser/moduler där det vanligtvis är möjligt.

För frågor, vänligen kontakta internationella kontoret på ic@rkh.se.

Studenthälsan

Röda Korsets Högskola har avtal med Studenthälsan vid Karolinska Institutet samt CityAkutens vaccinationsmottagning.

Kontakt

  • För generella frågor om utbrottet bör du i första hand söka information via nedanstående källor.
  • Maila info@rkh.se för frågor som rör högskolans information om covis-19 på den här sidan.

Mer information

Uppdaterad: 29 september 2021

Ny på högskolan?

Här hittar du all den information du behöver för att genomföra din utbildning.

Ny student