Studera på distans

Här finns information för dig som ska studera på distans vid Röda Korsets Högskola.
Här finns information för dig som ska studera på distans vid Röda Korsets Högskola.
Publicerad: 04 jul 2023
Lästid: ca

Här finns information om vad det innebär att studera på distans vid Röda Korsets Högskola och vilka verktyg och tjänster du behöver för att kunna bedriva dina studier på distans.

Röda Korsets Högskola erbjuder ett program som kan studeras på distans: specialistsjuksköterskeprogrammet i infektionssjukvård.

Digital undervisning och lärplattform

Distansutbildningen specialistsjuksköterskeprogrammet i infektionssjukvård har inga fysiska träffar utan alla lärandemoment sker digitalt.

Utbildningen kommer att innehålla gemensamma digitala informationsträffar vid starten av programmet och därefter kommer undervisningen att ske digitalt via videoplattformen Zoom.

All information inklusive kursplan och lista över kurslitteratur kommer att finnas i lärplattformen Canvas. Där kommer du också att kommunicera med dina lärare och studiekamrater.

Här kan du utforska och lära dig mer om lärplattformen Canvas.

Antagen till en distansutbildning

Registrering är obligatoriskt för alla studenter vid Röda Korsets Högskola inför varje termin som du ska studera. Som ny student får du information i ditt välkomstbrev om hur du registrerar dig och vilka datum som gäller. Om du inte registrerar dig går din plats till en annan student. 

Är du redan student (termin 2 - termin 6) kan du registrera dig tidigast tre veckor innan kursen börjar.

Logga in på Ladok

Ladok är ett nationellt, webbaserat system för studiedokumentation där du kan registrera dig på kurser, se betyg och resultat, hämta intyg m.m.

Om du vill logga in på Ladok för studenter innan du har fått ditt högskolekonto av oss, kan du logga in på Ladok med hjälp av samma användarkonto som du har på antagning.se eller med ett eduID. 

Om du har problem med din registrering kan du mejla oss på utbadm@rkh.se

Information om IT/IKT

Studieadministration, bibliotek och studenthälsa

Vanliga frågor och svar för studenter

Läs mer