Smidig start för nytt distansprogram

Specialistsjuksköterskeprogrammet i infektionssjukvård vid Röda Korsets Högskola, från höstterminen ett distansprogram, har haft sin första terminsstart.
Specialistsjuksköterskeprogrammet i infektionssjukvård vid Röda Korsets Högskola, från höstterminen ett distansprogram, har haft sin första terminsstart.
Publicerad: 08 sep 2023
Lästid: ca

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning infektionssjukvård vid Röda Korsets Högskola, som från höstterminen är ett distansprogram, har haft sin första terminsstart och utbildningen är nu igång! Terminsstarten har varit smidig och de fyrtiotal distansstudenterna som kommer från olika delar av landet har påbörjat sina studier.

Den första kursen har startat

– Kursstarten har gått bra och studenterna är nu igång med att läsa den första kursen, säger Sofi Knaust Lidén, adjunkt och kursansvarig.

– Det har varit spännande att ta fram undervisningsmaterial för distansutbildningen och vi ser nu fram emot att få börja med undervisningen, säger Anna Thulin, adjunkt på programmet.

Information och frågestund

Specialistsjuksköterskeprogrammet på avancerad nivå ges på halvfart och leder till en specialistsjuksköterskeexamen och magisterexamen. Utbildningen är den första i sitt slag och det enda programmet i infektionssjukvård i Sverige.

– Information om att studera på distans vid Röda Korsets Högskola har getts i utskick till studenterna, på hemsidan och i högskolans lärplattform Canvas, säger Paul Parker, IKT-pedagog.

De första veckorna har också studenterna haft möjlighet att i undervisningstillfällen på Zoom ställa frågor som rör utbildningen och de verktyg och stöd som används för distansstudierna.

Roligt att vara igång

– Jätteroligt att komma igång med det här nya programmet och att allt verkar ha rullat på som planerat! Det har varit ett fint samarbete mellan alla som har fått det att fungera så bra, säger Jason Murphy, programansvarig för specialistsjuksköterskeprogrammet i infektionssjukvård.

Mer information

Kontakt