Gemensam studentkårsutbildning om dialog och inflytande

Hur arbetar en studentkårsrepresentant och vad har de för rättigheter och skyldigheter?
Hur arbetar en studentkårsrepresentant och vad har de för rättigheter och skyldigheter?
Publicerad: 11 nov 2020
Lästid: ca

Nyligen hölls en utbildning för studentkårens representanter för att utbilda dem i hur de arbetar med dialog mellan högskolans medarbetare och högskolans studenter i syfte att öka studenternas inflytande och kvaliteten på högskolans utbildningar.

Den årliga utbildningen för studentkårsrepresentanter arrangeras i samarbete mellan Röda Korsets Högskola, Sophiahemmet Högskola och Ersta Sköndal Bräcke högskola. Årets utbildning hölls av Sophiahemmet och föreläsningar, workshop och möjligheter för kårrepresentanterna att byta erfarenheter och diskutera hur samarbetet mellan de olika kårerna kan stärkas stod på programmet. Utbildningen skedde med coronasäkert avstånd mellan deltagarna.

– Att studenter, via studentkårerna, ska ha inflytande i undervisningen, enligt Högskolelagen Kap 1 och ska omfatta alla nivåer från grundutbildning till avancerad nivå. Genom utbildningen kan vi erbjuda studenterna bättre möjlighet att öka sitt inflytande över högskolans verksamhet och samtidigt se till att vår utbildning förbättras utifrån studenternas förutsättningar och behov, säger Inger Wallin Lundell, studierektor vid Röda Korsets Högskola, som också nämner hur positivt det är att högskolorna samarbetar.

– Det är glädjande att högskolorna i samarbete kan ge kårrepresentanterna den kunskap och de verktyg de behöver för att kunna utföra sitt uppdrag och som också gör det möjligt för alla de tre högskolornas studenter att träffas och nätverka, fortsätter hon.