Vård- och omsorgscollege-dagen

Vård- och omsorgscollege-dagen äger rum på på Röda Korsets Högskola och KTH den 20 oktober.
Vård- och omsorgscollege-dagen äger rum på på Röda Korsets Högskola och KTH den 20 oktober.
Publicerad: 08 okt 2022
Lästid: ca

Vård- och omsorgscollege-dagen, VOC- dagen, äger rum torsdagen den 20 oktober på Röda Korsets Högskola och Kungliga Tekniska högskolan, en heldag för avgångselever att inspireras och lära sig mer om utbildning och yrken inom vård och omsorg. Hundratals elever kommer till högskolan för presentationer och monterutställning.

Inspirera för framtiden

– Syftet med Vård- och omsorgscollegedagen, VOC- dagen, är att synliggöra möjligheter inom vård och omsorg och hälso- och sjukvård och att inspirera för framtiden. Målsättningen är att avgångselever på VO-Colleges certifierade skolor efter dagens slut ska känna sig inspirerade, se möjligheter och kunna göra skillnad, berättar Aisha Amin, regional processledare VO-College Stockholmsregionen och ordförande för regionalt programråd VO i samarbete med Storsthlm.

– Vi på Röda Korsets Högskola är glada över att vara med i detta samarbete som ger så många unga möjlighet att möta professionella inom vård och omsorg och lära mer om utbildningar och karriärvägar inom området. Det är en imponerande dag för inspiration och möten som VO-College arrangerar i samarbete med många aktörer i regionen, säger Susanne Georgsson, rektor vid Röda Korsets Högskola.

Fokus på vård och omsorg

VOC-dagen är en återkommande tradition inom VO-College Stockholm med fokus på vård och omsorg. Dagen arrangeras i samverkan mellan Vård- och omsorgscollege, Region Stockholm, Röda Korsets Högskola, Karolinska institutet, Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholms universitet och Södertörns högskola. På grund av pandemin har inte dagen arrangerats de senaste två åren.

Kontakt

Aisha Amin, regional processledare VO-College Stockholmsregionen, ordförande Regionalt programråd VO i samarbete med Storsthlm
Tel. + 46 8 508 380 73, e-post: aisha.amin@edu.stockholm.se
Webb: www.storsthlm.se, www.vo-college.se/stockholm