Var stolta över att ni nu har världens bästa yrke!

Avslutningshögtid för nya sjuksköterskor från Röda Korsets Högskola.
Avslutningshögtid för nya sjuksköterskor från Röda Korsets Högskola.
Publicerad: 19 jan 2024
Lästid: ca

Stort grattis till alla nya sjuksköterskor som idag har tagit sin examen från Röda Korsets Högskola! Avslutningshögtiden hölls i aulan på Södertörns högskola på Campus Flemingsberg efter ett mingel på högskolan. Högtiden var full av glädje och stolthet som delades med alla anhöriga på plats.

Utbildningen är starten på ert yrkesliv

– Var stolta över er själva var och en av er, nya Rödakorssjuksköterskor! Var stolta över att ta examen efter tre krävande år! Var stolta över att ni nu har världens bästa yrke! Att vara sjuksköterska är en identitet som alltid kommer att vara er. Kunskaperna, erfarenheterna som ni nu har kommer alltid att finnas med er. Utbildningen är starten på ert yrkesliv och något som ni alltid kommer att bottna i oavsett vart framtiden än tar er, sa rektor Susanne Georgsson i sitt tal vid högtiden.

– Ha tålamod med er själva och våga stå upp för att ni är nya. Se sjuksköterskeprofessionen som ett livslångt lärande och att ni nu tar ni era första kliv in i en förhoppningsvis lång karriär inom detta fantastiska yrke. Att vara Rödakorssjuksköterska är speciellt då ni nu ska vara ambassadörer med en unik kompetens, yrkesskicklighet och yrkesstolthet och även ha förmågan att möta människor som är utsatta, sårbara och med många olika bakgrunder, sa Heléne Eriksson, lektor och programansvarig för sjuksköterskeprogrammet vid Röda Korsets Högskola.

Vi kan göra skillnad varje dag

– Ni är nu på väg att bli enastående sjuksköterskor, vi kompletterar varandra med unika bakgrunder. Vi kan göra skillnad varje dag, framtiden är vår! Svensk hälso- och sjukvård behöver oss, sa Ellen Wärnö och Kim Hurtig som höll den nyutexaminerade sjuksköterskans tal.

– Välkomna till sjuksköterskans ädla yrke hälsade Röda Korsets sjuksköterskeförening till alla nya kollegor!

Moderatorer var Anton Nyberg, ordförande i Röda Korsets Högskolas Studentkår, och Marlene Juhl, student vid Röda Korsets Högskola. Anna Karlsson, Jonathan Modh och Yasmine Machter spelade och sjöng.

Stort lycka till!

 

Röda korsets Högskola Foto Jenny Frejing gruppbild.jpg

Röda korset Foto Jenny Frejing 1248.jpg

Röda korset Foto Jenny Frejing 1687.jpg

Röda korset Foto Jenny Frejing 1755.jpg

Röda korset Foto Jenny Frejing 1929.jpg

Röda korset Foto Jenny Frejing 2172.jpg

Röda korset Foto Jenny Frejing 2257.jpg

Röda korset Foto Jenny Frejing 2744.jpg

IMG_7950.jpg

IMG_7962.jpg

IMG_7969.jpg

IMG_7846.jpg

 

Foto: Jenny Frejing och Röda Korsets Högskola