Bild från avslutningshögtiden januari 2024

Var stolta över att ni nu har världens bästa yrke!

Var stolta över att ni nu har världens bästa yrke!

Avslutningshögtid för nya sjuksköterskor från Röda Korsets Högskola.

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

Stort grattis till alla nya sjuksköterskor som idag har tagit sin examen från Röda Korsets Högskola! Avslutningshögtiden hölls i aulan på Södertörns högskola på Campus Flemingsberg efter ett mingel på högskolan. Högtiden var full av glädje och stolthet som delades med alla anhöriga på plats.

Utbildningen är starten på ert yrkesliv

– Var stolta över er själva var och en av er, nya Rödakorssjuksköterskor! Var stolta över att ta examen efter tre krävande år! Var stolta över att ni nu har världens bästa yrke! Att vara sjuksköterska är en identitet som alltid kommer att vara er. Kunskaperna, erfarenheterna som ni nu har kommer alltid att finnas med er. Utbildningen är starten på ert yrkesliv och något som ni alltid kommer att bottna i oavsett vart framtiden än tar er, sa rektor Susanne Georgsson i sitt tal vid högtiden.

– Ha tålamod med er själva och våga stå upp för att ni är nya. Se sjuksköterskeprofessionen som ett livslångt lärande och att ni nu tar ni era första kliv in i en förhoppningsvis lång karriär inom detta fantastiska yrke. Att vara Rödakorssjuksköterska är speciellt då ni nu ska vara ambassadörer med en unik kompetens, yrkesskicklighet och yrkesstolthet och även ha förmågan att möta människor som är utsatta, sårbara och med många olika bakgrunder, sa Heléne Eriksson, lektor och programansvarig för sjuksköterskeprogrammet vid Röda Korsets Högskola.

Vi kan göra skillnad varje dag

– Ni är nu på väg att bli enastående sjuksköterskor, vi kompletterar varandra med unika bakgrunder. Vi kan göra skillnad varje dag, framtiden är vår! Svensk hälso- och sjukvård behöver oss, sa Ellen Wärnö och Kim Hurtig som höll den nyutexaminerade sjuksköterskans tal.

– Välkomna till sjuksköterskans ädla yrke hälsade Röda Korsets sjuksköterskeförening till alla nya kollegor!

Moderatorer var Anton Nyberg, ordförande i Röda Korsets Högskolas Studentkår, och Marlene Juhl, student vid Röda Korsets Högskola. Anna Karlsson, Jonathan Modh och Yasmine Machter spelade och sjöng.

Stort lycka till!

Gruppbild
Bild på studenter som tog examen 2024
Studenter påväg till examens högtiden
Bild på högtiden
Studenter som håller i en flagga
Avslutningshögtid januari 2024
Avslutningshögtid januari 2024
Tal av två studenter under avslutningshögtiden
Rektor Susanne delar ut brosch till en student
Bild på avslutningshögtiden
Bild från avslutningshögtiden januari 2024
Avslutningshögtid januari 2024