Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Susanne Georgsson ny rektor för Röda Korsets Högskola

Styrelsen för Röda Korsets Högskola har fattat beslut att utse Susanne Georgsson till ny rektor.
Styrelsen för Röda Korsets Högskola har fattat beslut att utse Susanne Georgsson till ny rektor.
Publicerad: 11 dec 2018
Lästid: ca

Styrelsen för Röda Korsets Högskola har fattat beslut att utse Susanne Georgsson till ny rektor. Susanne Georgsson är legitimerad sjuksköterska, barnsjuksköterska och barnmorska, samt professor i reproduktiv och perinatal hälsa.

Susanne Georgsson kommer närmast från Sophiahemmets Högskola och har de senaste två åren varit prefekt för Institutionen för hälsofrämjande vetenskap. Hon är legitimerad sjuksköterska, barnsjuksköterska och barnmorska. För fem år sedan blev hon docent och är nu professor.

- Röda Korsets Högskola är attraktiv, står för kvalitet och har en stark internationell profil. Jag ser fram emot att här få ta tillvara all kompetens som finns, och att aktivt bidra till fortsatt utveckling inom utbildning och forskning, säger Susanne Georgsson.

Som prefekt har hon verkat för att utbildning, forskning och internationalisering bedrivits med hög kvalitet, vilket främjat institutionens samverkan med det omgivande samhället. Parallellt har hon drivit sin forskningslinje inom ämnet reproduktiv och perinatal hälsa. Hennes huvudforskningsområde är fosterdiagnostik med fokus på information och kvinnors upplevelser. 

- Susanne Georgsson har de bästa meriterna för att kunna leda Röda Korsets Högskolas fortsätta utveckling. Det är med glädje styrelsen har valt att anställa henne efter en rekryteringsprocess med cirka hundra kandidater, säger Kent Nauclér, ordförande för Röda Korsets Högskola.

Susanne Georgsson tillträder som ny rektor för Röda Korsets Högskola den 1 mars 2019 och efterträder därmed Louise Stjernberg.