Stort intresse för temadag om sår

Temadagen om sår arrangerades för första gången på Röda Korsets Högskola.
Temadagen om sår arrangerades för första gången på Röda Korsets Högskola.
Publicerad: 16 mar 2023
Lästid: ca

Temadagen om sår på Röda Korsets Högskola lockade många intresserade att lära sig mer om sår. På programmet stod både föreläsningar och workshops, deltagarna hade också möjlighet att möta representanter som ställde ut produkter för sårbehandling.

– Det var första gången temadagen om sår arrangerades av Röda Korsets Högskola och vi är glada över det stora intresset, säger Åsa Gisel, adjunkt vid Röda Korsets Högskola och arrangör av dagen tillsammans med adjunkt Sofi Knaust-Lidén.

Historisk tillbakablick, melaninrik hud och förebyggande arbete

Christina Lindholm, sjuksköterska, forskare, professor, ledamot i högskolans styrelse samt författare av boken SÅR gav en historisk tillbakablick och talade därefter om utveckling i modern sårbehandling och nya lokala förband, Zainab Jones, sjuksköterska och utbildningsansvarig på Kompetenscentrum Malmö stads hälsa-, vård-och omsorgsförvaltning som arbetar för en jämlik och säker vård som speglar vårt samhälle höll en föreläsning om melaninrik hud, och Carina Bååth, sjuksköterska, forskare och professor talade om nödvändigheten av att sjuksköterskan arbetar strukturerat och förebyggande genom att använda bedömningsinstrument.

Workshops om debridering av sår och lokala förband

Deltagarna fick även delta i workshops i debridering av sår och lokala förband.

Tack till alla medverkande och deltagare för en mycket fin och intressant dag!

Mer information och bilder

Kontakt