Möte om folkhälsoproblem, katastrofberedskap och katastrofmedicin

SEEEPHI-möte i Bryssel om folkhälsoproblem, katastrofberedskap och katastrofmedicin.
SEEEPHI-möte i Bryssel om folkhälsoproblem, katastrofberedskap och katastrofmedicin.
Publicerad: 11 apr 2024
Lästid: ca

Högskolan medverkade i “COLLOQUIUM: Enhancing European Public Health Preparedness, Pre-Hospital, and Disaster Medicine” på Europaparlamentet i Bryssel den 25 mars.

Interdisciplinärt möte med fokus på kraft- och kunskapssamling

– Det var ett interdisciplinärt möte med fokus på kraft- och kunskapssamling inom högaktuella folkhälsoproblem som katastrofberedskap och katastrofmedicin i Europa på grund av de rådande kris och konflikter vi ser runt om världen, berättar Leah Okenwa Emegwa som var med vid mötet.

Folkhälsovetenskap, akutvård, katastrofmedicin

Politiker och olika aktörer inom folkhälsovetenskap, akutvård, katastrofmedicin träffades en hel dag på mötet som samordnades av Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER), World Association for Disaster and Emergency Medicine (WADEM) och European Council of Disaster Medicine (ECDM). 

Leah Okenwa Emegwa var, tillsammans med SEEEPHI-partner Nadav Davidovich, workshopledare för Workshop 4 på ämnet “Leadership Competency: Public Health Leadership”. 

– Vi fick också möjlighet att vara med och lyssna på ett av Europaparlaments möten och det gavs även tillfälle att nätverka med deltagare från bland annat WHO som jobbar med att föra in policys som ska skydda kvinnor från våld i en humanitär kontext pga konflikt och katastrof, berättar Leah. 

Mer information

20240325_190018[1].jpg

20240325_110514[1].jpg