Placering i topp för VFU

Röda Korsets Högskola hamnar bland topp tre i Vårdförbundet Students enkätstudie av studenternas VFU.
Röda Korsets Högskola hamnar bland topp tre i Vårdförbundet Students enkätstudie av studenternas VFU.
Publicerad: 25 maj 2022
Lästid: ca

Röda Korsets Högskola hamnar bland topp tre i Vårdförbundet Students enkätstudie av studenternas VFU. Det är första gången högskolan hamnar i topp tre i undersökningen som nu genomfördes för sjunde gången.

Nära samarbete med olika verksamheter

– Vi tycker att det är mycket glädjande eftersom vi arbetar mycket med dessa frågor, de är i fokus och vi har ett gott och nära samarbete med de olika verksamheter där våra studenter har VFU. Det är en mycket viktig del av utbildningen, säger Susanne Georgsson, rektor vid Röda Korsets Högskola.

Jönköping University hamnar på första plats, Högskolan i Kristianstad på andra plats och Röda Korsets Högskola på tredje plats i undersökningen.

Webbenkät till 25 lärosäten

Vårdförbundet Students VFU-undersökning bland studentmedlemmarna genomfördes genom en webbenkät under mars och april. Årets undersökning har skickats till drygt 7 000 studenter, varav 1 017 studenter har svarat, fördelade på 25 universitet och högskolor under terminerna 3, 4, 5 och 6. Svarsfrekvens: 25 procent.

I sjuksköterskeutbildningen ingår verksamhetsintegrerat lärande (VIL) varav verksamhetsförlagd utbildning (VFU) är en del. VFU är en viktig del av sjuksköterskeutbildningen där teori och praktik möts på klinik.