Nytt internationellt samarbete med sjuksköterskeskola i Madeira

Röda Korsets Högskola har tecknat avtal om mobilitet för studenter och medarbetare med sjuksköterskeskolan São José de Cluny Nursing School i Madeira.
Röda Korsets Högskola har tecknat avtal om mobilitet för studenter och medarbetare med sjuksköterskeskolan São José de Cluny Nursing School i Madeira.
Publicerad: 07 sep 2022
Lästid: ca

Röda Korsets Högskola har tecknat avtal om mobilitet med sjuksköterskeskolan São José de Cluny Nursing School på Madeira. Avtalet innebär att det finns möjlighet för sjuksköterskestudenter och medarbetare vid högskolan att ansöka om utbyte inom ramen för Erasmus+ programmet.

Utbytet börjar till våren

Vi är så glada över att ha tecknat ett avtal om utbyte med sjuksköterskeskolan Escola Superior de enfermagem de Sao José de Cluny, São José de Cluny Nursing School, på Madeira! Det är en mycket fin sjuksköterskeskola och vi ser fram emot att påbörja utbytet från och med vårterminen 2023, säger Jenny Cadstedt, internationell strateg på Röda Korsets Högskola. 

Madeira är en ö i Atlanten som tillhör Portugal. Språket är portugisiska, men många talar också engelska. Ön har 240 000 invånare och är känd för sitt subtropiska klimat och vackra natur.

Tar emot engelskspråkiga studenter och medarbetare

Det kommer att vara möjligt att genomföra ett utbyte på skolan även om du inte talar portugisiska. Skolan tar emot engelskspråkiga studenter och medarbetare också, berättar Jenny Cadstedt. 

Just nu är det ansökningsperiod för utlandsstudier för vårterminen 2023. Ansökningsperioden är öppen fram till 12 september och går du i termin fyra nu så kan du ansöka om utbyte på Madeira till våren.

Ansökan om utlandsstudier

Kontakt