Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

”Ni kommer att göra skillnad!”

– Avslutningshälsning till examinerade sjuksköterskor
– Avslutningshälsning till examinerade sjuksköterskor
Publicerad: 04 jun 2021
Lästid: ca

Den fjärde juni avslutade studenter i HK18 sin treåriga sjuksköterskeutbildning vid Röda Korsets Högskola och gratulerades av rektor och programansvarig i en digital hälsning.

– Vilken stor dag det är idag! Ni tar examen. Ni är sjuksköterskor! Grattis!

Så inledde rektor Susanne Georgsson sitt tal i den digitala avslutningshälsningen till de studenter som nu tar examen 4 juni. Den traditionella avslutningsceremonin arrangerades inte på vanligt sätt på grund av pandemin, men en digital avslutningshälsning har spelats in och en fysisk högtid kommer att arrangeras så snart det är möjligt.

Fantastiskt yrkesval

– Ni har valt ett av världens viktigaste yrken. Ni har gjort ett fantastiskt yrkesval. Som sjuksköterska blir du aldrig fullärd eller färdig. Du lär dig mer och mer för varje dag och mer och mer i varje möte. Det finns också många vägar till fortsatt utbildning, program, kurser eller forskarutbildning. Ni är efterfrågade och ni har en gedigen grund att stå på, fortsatte Susanne Georgsson som också talade om betydelsen av broschen som sjuksköterskor har burit som en viktig symbol för sitt yrke sedan slutet av 1800-talet.

Susanne Georgsson, rektor

Röda Korsets sjuksköterskebrosch, vit med ett rött kors i mitten, har sedan 1880 burits av de sjuksköterskor som är utbildade vid Röda Korsets sjuksköterskeutbildning. Broschen kommer att sändas hem till samtliga i stället för att delas ut vid avslutningshögtiden.

Sjuksköterskeexamen och kandidatexamen

– Nu har ni blivit sjuksköterskor och ska denna sommar påbörja ert arbete som professionella sjuksköterskor, det är mäktigt. Den utbildningen ni fått vid Röda Korsets Högskola har givit er både en sjuksköterskeexamen och en kandidatexamen. Värdet i yrket och den kompetens som sjuksköterskor besitter behövs i avgörande situationer. Det är det idag ingen som tvivlar på! sa Hanna Lachmann, lektor och programansvarig för sjuksköterskeprogrammet vid Röda Korsets Högskola.

Efter tre års studier väntar en arbetsmarknad med många möjligheter och karriärval.

– Ni kommer välja och finnas i många olika verksamheter, men alla som välutbildade sjuksköterskor. Ni kommer att göra skillnad! avslutade Hanna Lachmann.

Hanna Lachmann, programansvarig för sjuksköterskeprogrammet