Fantastiskt yrkesval med många möjligheter!

Avslutningshögtid för nya sjuksköterskor från Röda Korsets Högskola.
Avslutningshögtid för nya sjuksköterskor från Röda Korsets Högskola.
Publicerad: 20 jan 2023
Lästid: ca

– Ni har gjort ett fantastiskt yrkesval med många möjligheter. Ni kommer att göra skillnad. Era händer, era sinnen, er empati och er arbetsglädje är era främsta arbetsredskap, sa rektor Susanne Georgsson i sitt tal vid avslutningshögtiden för de studenter som påbörjade sin utbildning vid Röda Korsets Högskola vårterminen 2020.

Marlene Juhl från Röda Korsets Högskolas Studentkår var moderator för högtiden som hölls i Hedvig Eleonora kyrka som var fullsatt med nyutexaminerade sjuksköterskor och nära och kära. Tal, sång, musik och broschutdelning stod på programmet.

Ett av världens viktigaste yrken

– Stort varmt innerligt grattis! Ni har nu tagit sjuksköterskeexamen och kandidatexamen. Ni har utbildat er till ett av världens viktigaste yrken. Er examen är inte bara stor och viktig, en milstolpe, för var och en av er, det är också ett otroligt stort värde för vården och för vårt samhälle, ja för hela vår värld i denna skakiga tid, sa rektor Susanne Georgsson i sitt tal.

– Efter tre års studier vill vi tacka alla. Alla runt om oss, vänner och familj. Alla medarbetare och lärare, alla kursare, och alla före oss. Känn er stolta till att ni har utbildat er till världens bästa yrke!, sa Malin Österberg i ”De nyutexaminerade sjuksköterskornas tal”.

May Blom från Röda Korsets Högskolas Sjuksköterskeföreningen berättade om sin verksamhet och hälsade att alla gärna fick bli medlemmar i föreningen som har funnits sedan Sjuksköterskeskolan startade.

Sjuksköterskor är ryggraden i alla sjukvårdssystem

– Sjuksköterskor är ryggraden i alla sjukvårdssystem. Ni har en kombination av kunskap, praktiska färdigheter och värderingar som gör att ni är lämpade för att möta dagens såväl som framtidens behov, sa Maria Andersson, programansvarig för Sjuksköterskeprogrammet vid Röda Korsets Högskola, i sitt tal där hon också förmedlade råd från en sjuksköterska som nu hade arbetat i ett år.

– Grattis till er alla! Fortsätt att driva förändring och ta hand om er, hälsade Marlene innan det var dags för alla att tåga ut från avslutningshögtiden som sjuksköterskor!