Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Konferens med Röda Korsets Högskola i Spanien

Elina Scheers Andersson, forskare och lärare vid Röda Korsets Högskola, deltog i konferensen.
Elina Scheers Andersson, forskare och lärare vid Röda Korsets Högskola, deltog i konferensen.
Publicerad: 10 mar 2021
Lästid: ca

Elina Scheers Andersson, forskare och lärare vid Röda Korsets Högskola, deltog nyligen i en konferens med Escuela de Enfermería de la Cruz Roja i Madrid, Röda Korsets Högskolas motsvarighet i Spanien, för att presentera sin forskning om viktuppgång under graviditet och dess inverkan på barnens vikt under barndomen och senare i livet.

– Escuela de Enfermería de la Cruz Roja i Madrid är också huvudkontor för Spanska Röda Korset och har därför ett samarbete med Spanska Röda Korset som genomsyrar hela utbildningen, vilket är mycket intressant, berättar Elina som för några år sedan besökte universitetet på ett personalutbyte. Universitetet erbjuder sjuksköterskeutbildning och har ca 400 studenter.

Konferens om genus och hälsa

Konferensen som arrangerades på temat ”Tercera jornadas de Genero y Salud” (Tredje årliga konferensen om genus och hälsa) hölls på spanska och lockade föreläsare från Spanien, Frankrike och Elina från Röda Korsets Högskola. Elina Scheers Andersson presenterade på spanska sin avhandling som hon disputerade med 2016 på KI, om viktuppgång under graviditet och dess inverkan på barnens vikt under barndomen och senare i livet.

– Jag presenterade också resultat från nyare artiklar inom området som publicerats sedan 2016, där den samlade evidensen pekar på att det finns samband mellan mammans viktuppgång under graviditet och barnens vikt under barndomen. Det kan vara av intresse, som en del av arbetet kring att förebygga barnfetma, att stötta mammor till en hälsosam viktuppgång under graviditet, med t ex samtal kring matvanor och fysisk aktivitet, berättar Elina som tycker att det var både hedersamt och intressant att medverka i den spanska konferensen.

Mer information