Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Kompetenscenter bidrar till kunskap

Röda Korsets kompetenscenter bidrar till kunskap om tortyr- och krigsskaderehabilitering.
Röda Korsets kompetenscenter bidrar till kunskap om tortyr- och krigsskaderehabilitering.
Publicerad: 20 okt 2021
Lästid: ca

Forskningsprojekt, publikationer och kunskapsspridning – Röda Korsets kompetenscenter för tortyr- och krigsskaderehabilitering arbetar med att initiera forskningssamarbeten mellan Svenska Röda Korsets vårdverksamheter och Röda Korsets Högskolas forskare. 

Mer skonsam och effektiv rehabilitering av torterade och krigsskadade

– Vår målsättning är att bidra till bättre, mer skonsam och effektiv rehabilitering av torterade och krigsskadade, utifrån Svenska Röda Korsets långa erfarenhet av att erbjuda behandling till traumatiserade flyktingar, säger Frida Johansson Metso, samordnare för kompetenscentret.

Vårdpersonal ska få tillgång till kunskap om torterade och krigstraumatiserade

– Kompetenscentret har också ett kunskapsspridande uppdrag och har som långsiktig ambition att all vårdpersonal ska få tillgång till kunskap om torterade och krigstraumatiserade ​under sin grund- eller vidareutbildning. Att vara en del av Röda Korsets Högskolas sjuksköterskeutbildning, med dess globala profil, är en självklar grundbult i det arbetet, säger Frida Johansson Metso, samordnare för kompetenscentret.

Kontakt