Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Information från Röda Korsets Högskola om åtgärder med anledning av Coronapandemin

Publicerad: 16 apr 2020
Lästid: ca

Sedan den 18 mars bedriver Röda Korsets Högskola ingen undervisning i högskolans lokaler på Campus Flemingsberg, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. All teoretisk undervisning sker på distans. Den verksamhetsförlagda utbildningen pågår i möjligaste mån. Vi följer regeringens, myndigheternas och Region Stockholms riktlinjer och rekommendationer. Länkar till dessa finns nedan. Våra studenter får kontinuerlig information via lärplattformen Canvas och våra medarbetare får information om läget via e-mail.

Strävan nu är att fortsätta att bedriva undervisning med hög kvalitet och med målet att studietakten inte ska påverkas. Jag är mycket tacksam över det tålamod, kreativitet och engagemang som alla visar i denna prövande tid som drabbar oss alla. Det är en förutsättning för att högskolan på bästa sätt ska bedriva det samhällsviktiga uppdraget att utbilda sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor. Våra tankar finns hos sjuka och närstående och hos våra kollegor i vården som gör fantastiska insatser.

Varma hälsningar

Susanne Georgsson
Rektor

Länkar: