Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Etiska frågor i vården i fokus på symposium

Årets Astrid Janzon symposium fokuserar på etiska frågor i vården och hålls på Röda Korsets Högskola 26 november. Symposiet är öppet för alla och kostnadsfritt.
Årets Astrid Janzon symposium fokuserar på etiska frågor i vården och hålls på Röda Korsets Högskola 26 november. Symposiet är öppet för alla och kostnadsfritt.
Publicerad: 17 sep 2021
Lästid: ca

Astrid Janzon var en pionjär som bidrog till att yrket som sjuksköterska gick från att vara ett lågavlönat lärlingsjobb till att handla om välutbildad sjukvårdspersonal. Varje år arrangeras ett Astrid Janzon-symposium med föreläsningar på temat hälsa och hälsovård. Årets symposium fokuserar på etiska frågor i vården och hålls på Röda Korsets Högskola 26 november.

Tidlösa etiska frågeställningar om prioriteringar inom vård och omvårdnad

När vårdbehovet är större än vårdresurserna, vilket har blivit tydligt under covid-19 pandemin, aktualiseras tidlösa etiska frågeställningar om prioriteringar inom vård och omvårdnad. Vårdetiska frågor kastar ljus på vårdandets möjligheter, dess utmaningar och gränser. Dessa frågor kommer att diskuteras vid symposiet där också Astrid Norberg, pionjär och Sveriges första professor i omvårdnad medverkar som årets Astrid Janzon-talare, stipendier till Astrid Janzons minne delas ut och tidigare stipendiater berättar om sin forskning.

Öppet för alla

Symposiet är öppet för alla och kostnadsfritt. Alla studenter vid Röda Korsets Högskola bjuds in att delta.

Mer information och anmälan