Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Nyckelfunktion som inte går att ersätta

Stort och hjärtligt grattis till er sjuksköterskeexamen! Avslutningshögtid för examinerade sjuksköterskor.
Stort och hjärtligt grattis till er sjuksköterskeexamen! Avslutningshögtid för examinerade sjuksköterskor.
Publicerad: 15 okt 2021
Lästid: ca

– År 2021 har 183 sjuksköterskor examinerats från Röda Korsets Högskola. Ett världefullt tillskott till vården, sa rektor Susanne Georgsson vid högskolans avslutningshögtid för studenter som påbörjade sin sjukskötsköterskeutbildning våren och hösten 2018 och som nu äntligen kunde äga rum.

Sjuksköterskorna som hade tagit sin examen under våren 2021 hade först nu möjlighet att delta i en fysisk avslutningshögtid som hölls i Hedvid Eleonora kyrka. Vid högtiden bjöds det på sång och musik och högtidliga tal från rektor Susanne Georgsson och de nyutexaminerade sjuksköterskornas talare Marcus Gunnarsson.

Sjuksköterskor som gör skillnad

– Under pandemin har sjuksköterskeyrket uppmärksammats. Sjuksköterskor beundras. Att vara sjuksköterska är populärt och attraktivt. Antalet sökande till sjuksköterskeprogrammet har ökat stort. Det syns att sjuksköterskor gör skillnad. Sjuksköterskan är omvårdnadsexperten i patientens närhet, expert på att bedöma patientens behov, att vidta åtgärder som behövs och att utvärdera dessa. En nyckelfunktion som inte går att ersätta, sa rektor Susanne Georgsson i sitt tal.

– Mötet med människor är det som sjuksköterskorna uppskattar allra mest med sitt jobb. Att arbeta med människor och att bemöta olika personer på bästa möjliga sätt. Många meningsfulla möten som i sin tur ger ny kunskap, insikt och erfarenhet. Att knyta an och skapa relationer, att vara delaktig i olika personers livssituation och ge vård med omtanke, fortsatte Susanne Georgsson.

Internationell solidaritet

De nyutexaminerade sjuksköterskornas tal hölls av Marcus Gunnarsson som talade om stoltheten att vara en del av Röda Korset och den internationella solidaritet som organisationen representerar.

– Röda Korset står för en idé som började med Henri Dunant som nu lever vidare genom oss, vi är inte bara sjuksköterskor, vi är rödakorssystrar, sa Marcus Gunnarsson och önskade alla sina studiekamrater lycka till.

– Grattis till ert fantastiska yrkesval, sa May Blom, ordförande i Röda Korsets Sjuksköterskeförening, som bjöd in alla att söka medlemsskap i föreningen för att hålla fortsatt kontakt med andra rödakorsjuksköterskor. Studenter som hade belönats med sjuksköterskeföreningens stipendier för sina uppsatser presenterades också.

Var modiga!

Fortsätt söka ny kunskap. NI är del av något större. Ni är modiga. Det behövs mod ibland för att stå upp för patienterna, sa Maria Andersson när hon avslutade högtiden.