Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Doktorandstipendium till Joachim Eckerström

Doktoranden Joachim Eckerström tilldelas Svensk sjuksköterskeförenings 2020 doktorandstipendium.
Doktoranden Joachim Eckerström tilldelas Svensk sjuksköterskeförenings 2020 doktorandstipendium.
Publicerad: 09 dec 2020
Lästid: ca

Joachim Eckerström, doktorand vid Röda Korsets Högskola och specialistsjuksköterska med inriktning psykiatrisk vård, tilldelas Svensk sjuksköterskeförenings 2020 års doktorandstipendium för projektet ”Självvald inläggning vid emotionell instabilitet och självskadebeteende”. Ett viktigt forskningsämne som fokuserar på en sårbar patientgrupp och ett obeforskat område, skriver Sjuksköterskeföreningen i sin motivering.

– Det är en stor glädje att mottaga Svensk sjuksköterskeförenings doktorandstipendium 2020! Det känns som att vinna Nobelpriset för doktorander, kommenterar Joachim Eckerström stipendiet.

Forskning om självvald inläggning

Självvald inläggning är en krisintervention inom psykiatrin som ökar patientens delaktighet och autonomi, vilket är i linje med personcentrerad vård. Den nya vårdformen tar även tillvara på specialistsjuksköterskans kompetens, genom att professionen har en nyckelroll och bland annat ansvarar för in- och utskrivning.

– Jag har arbetat med interventionen i över fem år, så det mycket uppskattat och hedrande att få detta erkännande av professionsföreningen. Vill rikta ett stort tack till mina handledare: Nitya Jayaram-Lindström, Lena Flyckt och Andreas Carlborg, och även mina kollegor vid Röda Korsets Högskola, Norra Stockholms psykiatri och Centrum för psykiatriforskning, säger Joachim Eckerström.

Intervju och mer information

Film och foto: Johanna Gårdman