Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Charlotta Arwidson stipendiat

Charlotta Arwidson är en av årets Astrid Janzon-stipendiater.
Charlotta Arwidson är en av årets Astrid Janzon-stipendiater.

Astrid Janzons stiftelse delar varje år ut två stipendier på 75 000 SEK till forskarstuderande inom ämnen med anknytning till psykisk- och somatisk hälso- och sjukvård vid Linköpings universitet, Röda Korsets Högskola och Hälsohögskolan i Jönköping. Årets stipendium går till doktoranden Charlotta Arwidson vid Röda Korsets Högskola.

– Det är glädjande och hedrande att bli utsett till en av årets Astrid Janzon-stipendiater! säger Charlotta Arwidson som forskar om asylsökandes hälsa och deras upplevelser av hälsostöd under asylprocessen vid Röda Korsets Högskola.

Stipendiet offentliggjordes under årets Astrid Janzon-symposium och under nästa års symposium kommer Charlotta hålla en föreläsning om sitt forskningsprojekt.

Astrid Janzon stiftelse

Astrid Janzons stiftelse grundades den 25 juni 2004 till minne av Astrid Janzon som var en pionjär som bidrog till att sjuksköterskeyrket gick från ett lågavlönat lärlingsjobb till välutbildad sjukvårdspersonal. Hon gick bort i februari 2000.

Varje år hålls ett Astrid Janzon-symposium med föreläsningar på temat hälsa och hälsovård. Årets symposium som sker digitalt äger rum 27 november och arrangeras av Linköpings universitet.

Mer information