Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

"Stolt och glad!"

Stort grattis till vår student Caroline Bjarnevi som är årets vinnare av Queen Silvia Nursing Award!
Stort grattis till vår student Caroline Bjarnevi som är årets vinnare av Queen Silvia Nursing Award!
Publicerad: 23 dec 2021
Lästid: ca

Caroline Bjarnevi, sjuksköterskestudent vid Röda Korsets Högskola, är årets vinnare av Queen Silvia Nursing Award. Stort grattis Caroline!

– Jag är så otroligt stolt och glad över att blivit Queen Silvias Nursing Award Stipendiat! Det är ett ärofyllt stipendium med många möjligheter. Jag ser det som en enorm ära!, säger Caroline Bjarnevi.

Minnesalbum med musik prisades

Carolines vinnande idé ”Minnesalbum med musik” fångade den svenska partnergruppens hjärtan med sin kombination av en klassisk handhållen bok och en e-bok som kan personifieras med fotografier och ljudinspelningar för att stimulera minnen för människor som är isolerade eller lever med en demensdiagnos.

Vinnaren tillkännagavs på H.M. Drottning Silvias födelsedag 23 december. Sjuksköterskestudenten Caroline Bjarnevi är den 9:e vinnaren av Queen Silvia Nursing Award i Sverige. 

– Att få ta del av detta stipendium hoppas jag ger mig möjligheter till spännande möten och utbyten inför min utgång i arbetslivet. Att jag i januari börjar sista terminen på skolan ska bli jättekul men ska också bli ganska skönt. Snart har tre år passerat och en massa kunskap senare, är det dags att få börja jobba inom vården- som jag längtat! Att vinna detta stipendium är så stort och ärofyllt att det är svårt att ta in!, säger Caroline.

Idéer om hur äldre- och demensvården kan förbättras

Queen Silvia Nursing Award är ett årligt pris till sjuksköterskor och sjuksköterskorstudenter som skickar in idéer om hur äldre- och demensvården kan förbättras. Priset instiftades av Swedish Care International och Forum For Elderly Care år 2012 och stöds av Hennes Majestät Drottning Silvia. Sveriges Caroline Bjarnevi kommer tillsammans med vinnare från Finland, Polen, Tyskland, Litauen, USA (genom University of Washington) och Sao Paolo State, Brasilien att representera 2021 års vinnarskara.

Vinnare av Queen Silvia Nursing Award får ett kontantpris på 60 000 kronor, tillsammans med internationella lärande- och nätverksmöjligheter. Vinnarna kommer också att samlas på Kungliga slottet i Stockholm 2022 för att delta i huvudceremonin och personligen ta emot sina diplom av Drottning Silvia.

Mer information

Det är fjärde gången en student vid Röda Korsets Högskola vinner priset.