Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

”Äntligen är vi sjuksköterskor!”

Ett trettiotal stolta och glada nyutexaminerade sjuksköterskor deltog i avslutningshögtiden för studenter från HK-17 som arrangerades i Gustav Vasa kyrka och streamades live för de som inte kunde vara med.
Ett trettiotal stolta och glada nyutexaminerade sjuksköterskor deltog i avslutningshögtiden för studenter från HK-17 som arrangerades i Gustav Vasa kyrka och streamades live för de som inte kunde vara med.
Publicerad: 21 sep 2020
Lästid: ca

– Ni är så eftertraktade och efterlängtade, sa rektor Susanne Georgsson i sitt tal vid avslutningshögtiden för nyutexaminerade sjuksköterskor HK-17 i Gustav Vasa kyrka året 2020, detta speciella Covid-19-år som av WHO är utsett till sjuksköterskans och barnmorskans år till minne av den stora förebilden för modern sjukvård, Florence Nightingale, som i år föddes för 200 år sedan.

Vården behöver er

– Vården behöver er, varje människa kan när som helst bli patient och patienterna behöver er. Under de tre åren vid högskolan har ni blivit förberedda med teoretiska kurser, praktiska moment och verksamhetsförlagd utbildning, praktik, fortsatte rektor.

Det var en högtidlig stämning i Gustav Vasa kyrka där tal från både studentrepresentanter och rektor, programansvarig, och musikinslag stod på programmet.

– Äntligen är vi sjuksköterskor, sa Johan Örnestierna som i studenternas tal berättade om första tiden som nybliven student och med stolthet i rösten sa att RKH-sjuksköterskorna har en annan kunskapsnivå än andra sjuksköterskor.

Vi ska vara stolta när vi bär broschen

– Vi ska vara stolta när vi bär broschen, vi ska inte stagnera utan fortsätta att vara nyfikna, det är nu det börjar!, fortsatte Johan Örnestierna.

– Tänker på broschen som ni nu redan har, som är en symbol för att ni har gått på just Röda Korsets Högskola - att ni är Rödakorssjuksköterskor. Ett bevis på kunskap och kvalitet. Att ni står bakom Röda Korsets värderingar och det övergripande målet att förhindra och lindra mänskligt lidande, oavsett vem det drabbar och hur det uppstår. Vi alla vid högskolan är mycket stolta över er, väldigt glada att ni valde vår högskola och vi önskar er varmt välkomna tillbaka! Varmt lycka till och stort grattis!, avslutade rektor Susanne Georgsson.

Redo att göra skillnad

Programansvarig Hanna Lachmann avslutade ceremonin med orden:
– Nu är ni redo att göra skillnad!

Pga den rådande pandemin hölls en annorlunda ceremoni som streamades live så att fler kunde delta. Se fler bilder på Facebook.