Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Antalet sökande fortsätter att öka

Antalet sökande till sjuksköterskeprogrammet ökar med fem procent.
Antalet sökande till sjuksköterskeprogrammet ökar med fem procent.
Publicerad: 22 apr 2021
Lästid: ca

Intresset för att studera till sjuksköterska är fortsatt stort. Antalet sökande till sjuksköterskeprogrammet vid Röda Korsets Högskola hösten 2021 ökar med fem procent jämfört med ansökningsomgången för ett år sedan.

Totalt ökar antalet sökande med 174 ansökningar till 3 347 mot 3 173 sökande förra året som såg det högsta antalet sökande som högskolan hittills har haft.

– I pandemins spår har intresset för sjuksköterskeyrket ökat i hela landet, vilket är glädjande för högskolan. Vi kommer att fortsätta erbjuda en sjuksköterskeutbildning av hög kvalitet för att kunna utbilda sjuksköterskor, ett av våra viktigaste samhällsuppdrag, säger Susanne Georgsson, rektor vid Röda Korsets Högskola.

Antalet personer som anmält sig till höstens högskoleutbildningar var 419 000 – en ökning med tre procent eller drygt 12 000 personer jämfört med det tidigare anmälningsrekordet från höstterminen 2020.