Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Högskolans organisation

Publicerad: 05 mar 2021
Lästid: ca

Röda Korsets Högskolas organisation samt styrande dokument hittar du under fliken "Om oss" på högskolans hemsida. Högskolans Färdplan och dess strategier utgör ett viktigt underlag för att högskolans medarbetare tillsammans går samma väg, i riktning att nå målsättningarna.

Ledord

Ledord för högskolan under kommande åren är:

  • Kraftsamling
  • Kvalitet
  • Globalitet

Vision

Högskolans vision är att utbildning och forskning ska möta framtidens globala utmaningar inom hälsa, vård och välfärd med särskild fokus på utsatthet och ojämlikhet i vår omvärld.

Värderingar

Våra värderingar utgår från:

  • Respekt – Vi ska respektera varandras åsikter och föra en utvecklande och positiv dialog i alla frågor.
  • Tillit – Vi litar på varandras kunskaper och ambitioner.
  • Samarbete – Vi arbetar med varandra mot gemensamma mål.

Personalidé

Röda Korsets Högskolas personalidé är att vara en attraktiv och stimulerande arbetsplats. Målet är en arbetsplats med aktiva och motiverade medarbetare som bidrar till högskolans utveckling och som ingår i och bidrar till en positiv arbetsgemenskap präglad av glädje och tillit i en effektiv organisation där alla ges möjlighet till att vidareutvecklas. 

Vi är alla varandras arbetsmiljö och vi utgör själva skillnaden om studenter och vi själva har en god eller dålig arbetsmiljö. Ledord för vårt förhållningssätt är humanitet, opartiskhet, neutralitet, samverkan, aktivt medarbetarskap och gott ledarskap.