Prisceremoni för Queen Silvia Nursing Award

Caroline Bjarnevi från Röda Korsets Högskola är 2021 års pristagare av Queen Silvia Nursing Award och tog emot priset från H.M. Drottning Silvia på Kungl. Slottet i Stockholm.
Caroline Bjarnevi från Röda Korsets Högskola är 2021 års pristagare av Queen Silvia Nursing Award och tog emot priset från H.M. Drottning Silvia på Kungl. Slottet i Stockholm.
Publicerad: 02 sep 2022
Lästid: ca

Sjuksköterskan Caroline Bjarnevi, tidigare student vid Röda Korsets Högskola, är 2021 års svenska pristagare av Queen Silvia Nursing Award. Nu har hon mottagit priset från H.M. Drottning Silvia vid en prisceremoni på Kungl. Slottet, varma gratulationer!

Årligt pris till sjuksköterskor och sjuksköterskorstudenter

Queen Silvia Nursing Award är ett årligt pris till sjuksköterskor och sjuksköterskorstudenter som skickar in idéer om hur äldre- och demensvården kan förbättras.

Carolines vinnande idé ”Minnesalbum med musik” fångade den svenska partnergruppens hjärtan med sin kombination av en klassisk handhållen bok och en e-bok som kan personifieras med fotografier och ljudinspelningar för att stimulera minnen för människor som är isolerade eller lever med en demensdiagnos.

– Jag är så otroligt stolt och glad över att blivit Queen Silvias Nursing Award stipendiat! berättade Caroline Bjarnevi när hon hade fått priset.

– Jag tror att alla av oss har en speciell och personlig berättelse och resa som vi delar med människor som är oss nära. Den här boken representerar bryggan mellan människor, deras hem, deras liv, deras kultur och deras barndom, sa Caroline Bjarnevi i sitt tal vid prisceremonin.

Prisutdelning på Kungl. Slottet

Pristudelningen ägde rum 1 september i Bernadottebiblioteket på Kungl. Slottet i Stockholm.

– Varma gratulationer till student Caroline Bjarnevi vinnare av Queen Silvia Nursing Award 2021. Carolines fantastiska idé med Minnesalbum med musik är ett mycket viktigt och värdefullt initiativ och bidrag i vården, för att stimulera minnen hos människor med demensdiagnos, säger Birgitta Bisholt, prefekt vid Röda Korsets Högskola som deltog i prisceremonin.

Priset instiftades av Swedish Care International och Forum For Elderly Care år 2012 och stöds av H.M. Drottning Silvia. Sveriges Caroline Bjarnevi representerar tillsammans med vinnare från Finland, Polen, Tyskland, Litauen, USA (genom University of Washington) och Sao Paolo State, Brasilien 2021 års vinnarskara.

Vinnare av Queen Silvia Nursing Award får ett kontantpris på 60 000 kronor, tillsammans med internationella lärande- och nätverksmöjligheter. Det är fjärde gången en student vid Röda Korsets Högskola vinner priset.

Mer information