Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Ny logotyp för Röda Korsets Högskola

Röda Korsets Högskola har från den 1 januari en ny logotyp på svenska och engelska.
Röda Korsets Högskola har från den 1 januari en ny logotyp på svenska och engelska.
Publicerad: 12 jan 2022
Lästid: ca

Röda Korsets Högskola har från den 1 januari en ny logotyp på svenska och engelska. Högskolans nya logotyp har tagits fram i samarbete med Svenska Röda Korset och kommer att ersätta den nuvarande logotypen som kommer att fasas ut från högskolans kommunikation.

Högskolan byter logotyp för att följa nationella och internationella riktlinjer för användningen av det röda korset där det är viktigt att text inte ligger för nära korset. Det röda korset är ett skyddsemblem skyddat i lag.

– Vi är glada att idag kunna presentera vår nya logotyp på svenska och engelska! Den runda logotypen har en koppling till vår historia som akademisk institution och sjuksköterskebrosch och representerar därmed vår utbildning av sjuksköterskor på ett fint sätt, säger Susanne Georgsson, rektor vid Röda Korsets Högskola.

I samband med att högskolans nya strategier 2022-2026 träder i kraft från årsskiftet och den nya logotypen byter även Röda Korsets Högskola namn på engelska till Swedish Red Cross University.