Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

”Meningsfullt uppdrag”

– Ingegerd Palmér ny styrelseordförande för Röda Korsets Högskola.
– Ingegerd Palmér ny styrelseordförande för Röda Korsets Högskola.
Publicerad: 01 jun 2022
Lästid: ca

Ingegerd Palmér är ny ordförande för Röda Korsets Högskola från 1 juni. Ingegerd har nästan 30 års erfarenhet av styrelsearbete i svenska universitet och högskolor, som ledamot, styrelseordförande, rektor. Hon har varit rektor för ett universitet och för en högskola, båda med vårdutbildningar.

Ingegerd, hur ser du på uppdraget att vara ordförande för Röda Korsets Högskola?

Jag är hedrad över detta meningsfulla uppdrag och jag tycker att det ska blir roligt att verka som ordförande för Röda Korsets Högskola. Högskolevärlden är hemma för mig. Framför allt är det så meningsfullt att få vara med och bidra till att studenter får en mycket bra utbildning och att vårt samhälle får välutbildade personer till livsviktiga jobb och ny kunskap för ännu bättre vård och omsorg.

Hur ser du på Röda Korsets Högskolas verksamhet framåt under den kommande strategiperioden?

Högskolans Strategier 2022–2026 är ett utmärkt verktyg för att driva på högskolans utveckling. En ny utbildningsplan ska göra utbildningen ännu bättre anpassad till det arbete som väntar sjuksköterskor och vi fortsätter utveckla högskolans forskningsinriktning ”Hälsovetenskap i ett globalt perspektiv”. Väldigt angeläget är att högskolan ska arbeta på att kunna utbilda forskare. Det är viktigt för att rekrytera och behålla lärare/forskare och det i sin tur är fundamentalt för att utbildningarna ska kunna hålla den kvalitet som behövs för att ha examensrätter.

Hur ser du på högskolans koppling och samarbete med Svenska Röda Korset? 

För mig är kopplingen till Svenska Röda Korset ett mervärde och en förpliktelse. Högskolan hör hemma i en världsomspännande rörelse baserad på humanitet och alla människors lika värde. Med det följer en förpliktelse för högskolan att på olika sätt verka för Röda Korsets grundläggande värderingar.  Så samarbete med Svenska Röda Korset är självklart för högskolan. Samarbetet i till exempel Röda Korsets kompetenscenter för tortyr- och krigsskaderehabilitering berikar oss båda och ger högskolan en särskild profil.

Mer information