Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Janet Mattsson ny ordförande i europeiskt samarbete

Janet Mattsson är ny ordförande och sjuksköterskerepresentant i den europeiska föreningen för barn- och neonatal intensivvård ESPNIC.
Janet Mattsson är ny ordförande och sjuksköterskerepresentant i den europeiska föreningen för barn- och neonatal intensivvård ESPNIC.
Publicerad: 20 okt 2021
Lästid: ca

Janet Mattsson är programansvarig för specialistsjuksköterskeprogrammen vid Röda Korsets Högskola samt specialistsjuksköterska inom intensivvård. Från juli är hon vice ordförande och blivande ny ordförande i det europeiska samarbetsorganet ESPNIC. Hon delar ordförandeskapet tillsammans med Martine Kneyber från Holland som är medicinsk representant.

Lyfter specialistsjuksköterskans betydelse

– Det är hedrande att bli vald till ordförande och sjuksköterskerepresentant i detta europeiska samarbete. Det är viktigt att fortsätta lyfta barn- och neonatal intensivvårds betydelse och specialistsjuksköterskans betydelse för samhället, särskilt i en tid som denna när trycket på intensivvården har varit och är mycket högt över hela världen under pandemin, säger Janet Mattsson.

Den europeiska föreningen ”European Society of Paediatric and Neonatal Intensive Care – ESPNIC”  arbetar för att främja vård av högsta kvalitet till kritiskt sjuka barn i hela Europa och har 600 medlemmar från 54 länder. Medlemmarna består av sjuksköterskor, läkare och vårdpersonal som alla är engagerade i att dela kunskap och förbättra kvaliteten på intensivvården för barn och nyfödda på europeisk och internationell nivå.

Europeiskt samarbete ökar medvetenheten och främjar nätverkande

Föreningen syftar till att öka medvetenheten bland yrkesverksamma inom området och samarbeta med europeiska och internationella organisationer genom att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter inklusive årliga kongresser, utbildningsprogram, undervisningskurser och nätverksmöjligheter med de ledande experterna inom barnintensivvård och neonatalvård.

Mer information