Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

40 procent fler sökande

Jämfört med hösten 2019 har antal sökande till sjuksköterskeprogrammet på Röda Korsets Högskola ökat med mer än 40 procent.
Jämfört med hösten 2019 har antal sökande till sjuksköterskeprogrammet på Röda Korsets Högskola ökat med mer än 40 procent.
Publicerad: 15 maj 2020
Lästid: ca

- Vi är både stolta och glada över att antalet sökande har ökat, säger rektor Susanne Georgsson.

Söktrycket till sjuksköterskeprogrammen har ökat i hela landet. Hur detta påverkar antagningspoängen inför hösten 2020 är ännu för tidigt att säga. 

Regeringen har aviserat att många av Sveriges lärosäten ska få fler högskoleplatser redan hösten 2020. Fler ska kunna läsa utbildningar som leder till ett arbete inom bland annat vård, skola eller social omsorg. Röda Korsets Högskola får 5,5 fler helårsplatser med start hösten 2020 och 11 helårsplatser från och med 2021.
Regeringens pressmeddelande

- Vi har kompetenta, omtyckta lärare och en populär sjuksköterskeutbildning fortsätter Susanne Georgsson. Våra specialistutbildningar med inriktning mot intensivvård, infektionssjukvård och psykiatrisk vård är områden som är högaktuella just nu och vi märker av ett stort intresse. Vi gör det vi kan för att utbilda sjuksköterskor inom områden där behoven inom vården är stora och vi är beredda på att utbilda fler. 
Våra tre specialistssjuksköterskeprogram