Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Samarbete mellan Tanzania och Sverige

Tanzania och Sverige lär av varandra i utbytesprojekt för sjuksköterskeprogram.
Tanzania och Sverige lär av varandra i utbytesprojekt för sjuksköterskeprogram.
Publicerad: 18 nov 2020
Lästid: ca

Sedan några år tillbaka samarbetar Röda Korsets Högskola med Kilimanjaro Christian Medical University College i Tanzania i ett projekt för att främja utbyte i forskningsmetoder och uppsatsskrivning mellan studenter och lärare i Sverige och Tanzania.

Utbildningsprojektet The Joint Thesis Project (JoinPro) syftar till att skapa möjligheter till samarbete inom forskningsmetodik och examensuppsatser med fokus på globala aspekter mellan Röda Korsets Högskola och Kilimanjaro Christian Medical University College. Målet är med fokus på global omvårdnad attstärka det globala perspektivet i de svenska och tanzaniska sjuksköterskeprogrammen.

Uppsatsskrivning vid båda lärosätena

– Studenter vid högskolorna kan skriva sina uppsatser vid de både lärosätena och en gemensam kurs i vetenskaplig metod planeras, berättar Gunilla Björling, docent i teknisk vårdvetenskap vid Röda Korsets Högskola och anknuten professor i omvårdnad vid Kilimanjaro Christian Medical University College i Moshi, Tanzania, samt projektledare för The Joint Thesis Project.

Möjlighet att bredda kunskaper genom utbyte

Projektet har beviljats medel från Erasmusprogrammet för utomeuropeisk mobilitet och Linnaeus-Palme-programmmet, ett internationellt utbytesprogram som Universitets- och högskolerådet ansvarar för och som finansieras av Sida.

– Jag är så glad för möjligheterna som samarbetet ger och att jag kan bredda mina kunskaper, säger Lucia Patrick Maganga, en av studenterna som har deltagit i programmet.

Mer information

 

Se filmen om samarbete med Kilimanjaro Christian Medical University College i Moshi, Tanzania