Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Stepping stone

Peer learning i verksamhetsförlagd utbildning hösten 2021.
Peer learning i verksamhetsförlagd utbildning hösten 2021.
Publicerad: 26 apr 2021
Lästid: ca

Syfte

Syftet med kursen är att öka kunskapen om peer learning och hur denna pedagogiska metod kan användas i verksamhetsintegrerat lärande (VIL), samt stimulera till ett reflekterande och akademiskt förhållningssätt till studenters lärande i VIL/VFU inom hälso- och sjukvård.

Omfattning

En godkänd Stepping stone-kurs motsvarar en veckas heltidsstudier.
Fem Stepping stones kan kombineras så att de motsvarar kursen Högskolepedagogik för lärare och handledare i verksamhetsförlagd utbildning (HPK) om 7.5 högskolepoäng (hp).

Målgrupp

Kursen riktar sig till personer som har handledningsuppdrag på högskolenivå i verksamhets integrerat lärande (VIL)/ verksamhetsförlagd utbildning (VFU) inom hälso- och sjukvården i Stockholms län, eller som på annat sätt är involverad i handledningsprocessen. Samtliga professioner är välkomna!

Förkunskaper

För att få delta i denna Stepping stone kurs krävs att du genomfört Nivå 1 Nätbaserat handledarstöd "Introduktion till handledning i verksamhetsintegrerat lärande" eller motsvarande, se inloggning:

Arbetsformer

Kursen omfattar två kurstillfällen med föreläsningar, gruppdiskussioner och seminarier. Däremellan arbete med självständig, verksamhetsanknuten uppgift som examineras vid andra kurstillfället.

Kursintyg

Ett kursintyg motsvarande en veckas studier erhålls efter godkänd examination.

Tid och plats för kurstillfällena

Med anledning av Covid-19 kommer kursen att ske via Zoom.

  • Kurstillfälle 1: fredagen den 15 oktober kl. 13.00-16.00.
  • Kurstillfälle 2: torsdag den 25 november kl. 13.00-16.00

För att kunna delta i kursen krävs därför att du har en dator med fungerande kamera samt gärna ett headset. Zoom länkarna kommer att delges när du blivit antagen till kursen.

Ansökan

Ansökan sker via ansökningsblankett som sedan mejlas till peerlearning@rkh.se.

Sista ansökningsdag är 2021-10-04. Max 30 stycken kursdeltagare och intagningen sker enligt anmälningsordning.

Välkommen med din anmälan!

Kontaktpersoner/Kursledare

Katarina Brochard
Adjunkt

+46 (0)8 587 516 87 katarina.brochard@rkh.se

Cecilia Häckter-Ståhl
Adjunkt

+46 (0)8 587 516 22 cecilia.hackter.stahl@rkh.se

Fakta om kursen

Kursen ges höstterminen 2021. Kurstillfälle 1: 15 oktober kl. 13.00-16.00. Kurstillfälle 2: 25 november kl. 13.00-16.00. Sista anmälningsdag: 22 september 2021. Max 30 deltagare. Intagning enligt anmälningsordning. Anmälan: görs via e-post till peerlearning@rkh.se.