Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Praktisk information om VFU

Här hittar du praktisk information om din VFU.
Här hittar du praktisk information om din VFU.
Publicerad: 27 apr 2021
Lästid: ca

KLiPP| Adressuppgifter och mailadress i LADOK | Kontakta din VFU-placeringNamnskylt | JoBSH och E-tjänstekort| Hälsodeklaration | Studieuppehåll

KliPP

KLiPP är Region Stockholms webbaserade kliniska placeringsprogram för verksamhetsförlagda utbildningsplatser. Där finns tidigare och nuvarande VFU-placeringar inom Region Stockholm, information om kontaktpersoner till VFU-platsen, adress, e-postadress och telefonnummer mm.

När vi har fördelat VFU-platserna kan du som har fått en VFU-placering inom Region Stockholm se din placering i KliPP.

För dig som får en placering inom kommunen (exempelvis vård och omsorgboende) kommer ditt förslag på VFU-placering att mejlas till dig. Se till att din mejladress är rätt i Ladok.

Vi meddelar er alla när förslag på VFU-platserna är klara- ambitionen är att alla som går ut först på terminen får sina förslag innan jul/sommaren. Resten får sina förslag under terminens gång.

För att logga in i KLIPP, använd din mejladress som användarnamn och lösenordet bytut (byt sedan ut detta lösenord när du loggar in första gången) - se manual nedan där ni även hittar länken till KliPP. 

Vid eventuella frågor kring KliPP, vänligen mejla oss på vfuadm@rkh.se så hjälper vi er vidare.

Adressuppgifter och mailadress i LADOK

Kom ihåg att uppdatera din postadress och mejladress genom att maila till vfuadm@rkh.se och i Ladok om du har flyttat eller bytt mejladress.

Har du en tillfällig adress kan du också uppge detta till vfuadm@rkh.se och i Ladok.

Kontakta din VFU-placering

Ta kontakt med din VFU-placering senast 2 veckor innan VFU-start för mer information om schema m.m.

Namnskylt

Namnskylt delas ut första veckorna inför första VFU-placering av kursansvarig. Behöver du en ny namnskylt kan du köpa en för 100 kronor. Kontakta servicedesk@rkh.se för att beställa namnskylten.

JoBSH och E-tjänstekort

Vänligen läs informationen i nedan länkar kring E-tjänstekort, JoBSH och övrig information noggrant:

JoBSH är en grundläggande webbutbildning i journalhantering, bemötande, sekretess och hygien. Kursen riktar sig till samtliga studenter som ska inleda sin VFU. JoBSH är obligatorisk för samtliga studenter att genomföra för att tillhandahålla ett E-tjänstekort.

E-tjänstekortet innehåller information om din tjänsteidentitet och kan användas för säker inloggning på datorer samt inloggning till journalsystem och administrativa system under VFU. Om du redan har ett e-tjänstekort med foto utfärdat av Stockholms läns landsting behöver du inte ordna ett nytt kort.

Men du behöver ändå genomföra JoBSH för att tillgodogöra dig kunskaperna kring journalhantering, bemötande, sekretess och hygien. Beslutet om eTjänstekort är taget i Landstingsfullmäktige (SPP 1073) och är baserat på:

  • Krav från Datainspektionen
  • Nationella IT-strategin
  • Den nya patientdatalagen

Viktigt att JoBSH genomförs så snart som möjligt i T1- och att du hämtar ut ditt E-tjänstekort senast 3 månader efter godkänt resultat. E-tjänstekort-beställningen som går iväg automatiskt efter godkänt resultat i JoBSH ligger kvar 3 månader och sedan makuleras den.

Till JoBSH loggar du in med ditt RKH-konto

OBS! Det är alltid AKA/studentansvarig som aktiverar ditt E-tjänstekort på respektive avdelning strax innan VFU-start.

Hälsodeklaration 

Sedan våren 2018 är kraven för hälsodeklarationen skärpta och gäller studenter som ska ut på verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Syftet är att förhindra smittspridning. Studenter som ska ut i VFU ska därför, precis som all vårdpersonal, fylla i och lämna in en hälsodeklaration digitalt (du loggar in med ditt personnummer) och i förekommande fall genomgå en hälsoundersökning. Hälsoundersökning kan vara exempelvis uteslutande av TB, MRSA screening, vaccination eller läkarbesök. Läs mer om detta i Canvas.

Du hittar länk till hälsodeklaration och information kring detta i: Canvas, ”RKH frågor & svar”. Sök i alla kurser så hittar du: ”Information till studenter” och ”Hälsodeklaration” – klicka på den.

Studieuppehåll

Vid funderingar på studieuppehåll vänligen kontakta snarast studievägledare på studievagledning@rkh.se. Observera att du behöver meddela eventuellt uppehåll senast tre veckor innan VFU-start, detta för att vi inte ska behöva betala för platser som sedan inte utnyttjas och som kan gå till andra studenter som kan sakna platser.