Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

För dig som är student hos oss

Information om studieuppehåll, studieavbrott, frågor om tillgodoräknanden eller annat som rör din utbildning och dina studier
Information om studieuppehåll, studieavbrott, frågor om tillgodoräknanden eller annat som rör din utbildning och dina studier
Publicerad: 04 aug 2021
Lästid: ca

Du är välkommen att höra av dig om du har frågor och tankar om dina studier på Röda Korsets Högskola. Studievägledaren kan hjälpa dig med studieuppehåll, studieavbrott, frågor om tillgodoräknanden eller annat som rör din utbildning och dina studier.

Studieuppehåll och återupptag

Studieuppehåll innebär en paus i dina studier. Det kan vara på grund av föräldraledighet, sjukdom, spärr till högre termin eller något annat som gör att du måste ta ett uppehåll från utbildningen. Du ansöker om studieuppehåll hos studievägledaren genom att skicka en blankett som du hittar här. Du kan ta studieuppehåll för totalt 4 terminen och ha kvar din utbildningsplats vid återupptag, i mån av plats. Du ansöker om en eller två terminer i taget och kommer in med ansökan om förlängt studieuppehåll vid behov.

När du är på studieuppehåll behöver du också se till att ansöka om återupptag inför kommande termin. Detta är ett måste för att vi ska kunna planera en VFU-plats för dig i god tid. Ansökan för återupptag på höstterminen ska senast inkomma den 10 mars och ansökan för återupptag på vårterminen ska senast inkomma den 10 september. Om vi ej fått in ansökan om återupptag innan dessa datum kan vi inte bevilja platsgaranti.

All information om studieuppehåll och återupptag finns på blankettens sida 2.

Studieavbrott

Ett studieavbrott innebär att du inte längre har kvar din utbildningsplats på Röda Korsets Högskola. Om du vill gör att studieavbrott så skicka in blanketten som du hittar här så att vi kan avregistrera dig. Glöm inte att meddela CSN om du har studiemedel. Om du önskar att komma tillbaka till utbildningen efter att du gjort ett avbrott måste du söka igen via antagning.se

Tillgodoräknande

Om du tidigare har läst på högskola eller universitet kan du ansöka om att få kurser tillgodoräknade i din nuvarande utbildning.

Blanketter

För att ansöka om studieuppehåll, återupptag av studier och studieavbrott måste du fylla i en blankett.

Studenthälsan

Röda Korsets Högskola har avtal med Studenthälsan vid Karolinska Institutet samt CityAkutens vaccinationsmottagning.

Studieverkstan

Genom Studieverkstan vid Södertörns Högskola får du möjlighet att utveckla en läs- och studieteknik som gör det enklare, mer effektivt och roligare att studera på högskola.