Europeiska lärosäten inom ramen för Erasmus+

Röda Korsets Högskola erbjuder utbyten till ett flertal länder och partnerlärosäten i Europa inom ramen för det europeiska utbytesprogrammet Erasmus+.

För närvarande har Röda Korsets Högskola samarbeten med lärosäten i Danmark, Norge, England, Frankrike och Spanien inom ramen för Erasmus+Du har genom detta utbytesprogram möjlighet att ansöka om att få studera 13 veckor vid något av dessa lärosäten under termin 5. Som utbytesstudent inom Erasmus+-programmet får du ett stipendium med anledning av förhöjda levnadsomkostnader. 

Här nedan kan du läsa om vilka lärosäten du kan ansöka om att få studera vid, hur många utbytesplatser som finns samt vilket språk du måste behärska för att studera där. Både studenter och personal har möjlighet att ansöka om utbyte.

Danmark

Om du vill åka till Danmark på Erasmus+utbyte så finns det möjlighet till utlandsstudier på Profesionshöjskolen i Köpenhamn. Här krävs goda kunskaper i engelska. 

England

I England erbjuder Röda Korsets Högskola utbytesmöjligheter med två olika lärosäten, ett i London och ett i Oxford. För att söka dessa utbyten krävs bevis på goda kunskaper i Engelska. På respektive universitets hemsida kan du läsa mer:

Frankrike

I Frankrike finns möjlighet till att genomföra utbyte i södra Frankrike i staden Lyon. Utbytet sker under 13 veckors tid. För att delta i detta utbyte krävs mycket goda kunskaper i franska.

Norge

I Norge finns möjlighet till att bedriva utbyte i Tromsö genom Norges Arktiske Universitet. Detta sker under 13 veckor. För att studera i Tromsö krävs kunskaper i engelska.

I Porsgrunn i Norge, beläget 16 mil väster om Oslo, mellan Oslo och Kristiansand kan du genomföra utbyte på 13 veckor genom Erasmus.

Spanien

I Spanien erbjuds utbyten till två olika lärosäten i huvudstaden Madrid och kuststaden Málaga. Utbytena sker under 13 veckors tid. För att delta i dessa utbyten krävs goda kunskaper i spanska.

 


”Praktiken i London passade mig perfekt!”

I slutet av sjuksköterskeprogrammet gjorde Johanna Eberhardt ett Erasmus-utbyte till London. Praktiken hade stundtals väldigt högt tempo med långa arbetsdagar. Men den var samtidigt oerhört lärorik. Det är klart värt de jobbiga stunderna för alla fina erfarenheter du erhåller, menar Johanna.