Röda Korsets Högskolas Studentkår

Högskolans studentkår heter RKHSK, Röda Korsets Högskolas Studentkår. Studentkårens styrelse består av studenter vid högskolans utbildningar. Du kan delta i kårens aktiviteter, följa dem i sociala medier och träffa dem på plats i högskolans lokaler, bland annat i kårens eget rum på plan 4 på campus.


Studentkåren finns till för dig som är student vid Röda Korsets Högskola!

Vi ordnar frukostar och pubar, stödjer "inte under 24000-rörelsen", hyr ut skåp, ordnar porslin och bestick till studentköket, jobbar för att motverka orättvisor och hjälper till vid eventuella konflikter mellan student och högskola.

Vi träffar regelbundet rektor och studierektor för att förbättra studiesituationen på skolan. Dessutom sitter vi i olika nämnder och råd vid högskolan för att bidra med ett studentperspektiv i olika frågor som rör utbildningen.

Utöver detta bedriver vi en liten försäljning av begagnad kurslitteratur där studenter är välkomna att sälja och köpa böcker i kårrummet på plan 4 under öppettiderna på tisdagar och torsdagar mellan 12.05 och 12.55.

Varför bli medlem?

Varför just DU ska bli medlem:
  • Delta i aktiviteter och evenemang
  • Bidra med studentperspektiv i frågor som rör utbildningen
  • Ködagar hos SSSB
  • Hyr ett skåp
  • Och mer där till

Ansöka om medlemsskap

För att bli medlem, gör så här:
  1. Här finns ansökningsformuläret, följ anvisningarna.
  2. Betala 100 kronor med Swish eller sätt in på Plusgiro (uppge personnummer vid betalning).
Tänk på att registrering måste göras varje termin!
 
Observera att det kan ta upp till två veckor innan vi registrerat ditt medlemskap hos mecenat och SSSB. (Du kan ställa dig i kö hos SSSB upp till 90 dagar innan registrering.)
 
Styrelsen

Följ Studentkåren i sociala medier

Följ RKHSK i sociala medier för att vad kåren gör och delta i aktiviteter och evenemang.