Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Examensarbete görs på grundnivå eller avancerad nivå

Inom ramen för kandidat- och magisterexamen, ska studenten självständigt utföra ett examensarbete omfattande 15 högskolepoäng.
Inom ramen för kandidat- och magisterexamen, ska studenten självständigt utföra ett examensarbete omfattande 15 högskolepoäng.
Publicerad: 19 mar 2021
Lästid: ca

Examensarbete på grundnivå

På grundnivå ska studenten självständigt kunna följa och arbeta i enighet med forskningsprocessen.

Detta innebär att kunna planera, genomföra, analysera, dokumentera och presentera en undersökning i form av ett examensarbete.

En vanligt förekommande form för examensarbete på grundutbildningsnivå är litteraturbaserade studier men även empiriska studier kan förekomma.

Examensarbete på avancerad nivå

På avancerad nivå ska studenten föruom de krav som anges på grundnivå visa på ytterligare fördjupade kunskaper i huvudområdet, i vetenskapsteori och olika metoder.

Studenten ska kunna analysera och redogöra för en eller flera frågeställningar samt visa på ytterligare förmåga att driva en egen och självständig argumentation genom examensarbetet som helhet.

Tidigare forskning ska värderas och problematisera i relation till den egna undersökningens resultat baserat på ett kritiskt vetenskapligt förhållningssätt.

Dessa riktlinjer omfattar även examensarbeten inom specialistsjuksköterskeutbildning vid högskolan. För närmare anvisningar, se studiehandledningarna för varje inriktning.