Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Så söker du stipendier och bidrag

Stiftelsen Rödakorshemmet förvaltar ett antal fonder som delar ut stipendier och bidrag till Röda Korsets Högskolas nuvarande och tidigare studenter.
Stiftelsen Rödakorshemmet förvaltar ett antal fonder som delar ut stipendier och bidrag till Röda Korsets Högskolas nuvarande och tidigare studenter.
Publicerad: 08 mar 2021
Lästid: ca

Som student och utexaminerad sjuksköterska från Röda Korsets Högskola finns möjlighet att söka medel från någon av de fonder som förvaltas av Stiftelsen Rödakorshemmet – för understöd, rekreation eller stipendier. Här finns information om de stipendier och bidrag som är öppna för ansökan.

Stipendier och bidrag öppna för ansökan

Följande stipendier och bidrag kan sökas från Röda Korsets Högskola:

  • Bidrag för hälsofrämjande aktivitet för sjukssköterskestudenter vid Röda Korsets Högskola, sista ansökningsdatum 30 september 2021.
  • Stipendier hösten 2021, sista ansökningsdatum är 31 oktober 2021. Höstens stipendier kan sökas av studenter på specialistsjuksköterskeutbildningen med en examen från Röda Korsets Högskola eller rödakorssjuksköterskor och finns för forskning, forskarutbildning, fortbildning och vidareutbildning inom vårdområdet. Ekonomiska bidrag för studier och studieresor, stöd för studenter och sjuksköterskor kan sökas av alla studenter vid Röda Korsets Högskola. 

Skicka in ansökan

Instruktioner och information om hur du skickar in ansökan finns i varje blankett.

Mer information

För mer information, e-posta stipendier@rkh.se eller ring 08–587 516 00.