Högskolelektor inom omvårdnad/medicin

Röda Korsets Högskola söker en högskolelektor inom omvårdnad/medicin.

Arbetsuppgifter

  • Det huvudsakliga uppdraget innebär att driva och utveckla läraruppgifter i rollerna som examinator och/eller kursansvarig, med undervisning i medicin samt omvårdnad på grund- och avancerad nivå.
  • Du kommer att ingå i ett lärarteam som har till uppgift att bedriva kursutveckling både inom kurser såväl som för program som helhet.
  • Du blir även en viktig aktör i ämneskollegium med syfte att stödja akademisk utveckling för hela akademiska kunskapsmiljöer vid högskolan. Du bidrar aktivt till att utveckla och implementera området medicin och ämnesprofilen global omvårdnad.
  • Du medverkar aktivt till studenternas delaktighet och inflytande för att de ska vara en del i arbetet med att vidareutveckla
  • Du kan komma att medverka både teoretiskt och praktiskt i VIL/VFU verksamhet.

Du kommer att vara en viktig länk mellan utbildning och implementeringen av forskningen för att skapa kompletta kunskapsmiljöer. En del av din tid är avsatt för egen forskning och kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Du har avlagt en doktorsexamen inom omvårdnad alternativt medicin eller närliggande områden. Du har en högskolepedagogisk utbildning med inriktning mot vuxenpedagogik eller motsvarande. Vidare krävs undervisningserfarenhet. Önskvärt är också pedagogisk erfarenhet från VFU.

Du som söker är utvecklingsinriktad, analytisk och strukturerad. Du har förmåga att arbeta självständigt men vi värdesätter samtidigt din goda samarbetsförmåga samt förmåga att inspirera dina studenter och medarbetare.

Meriterande är kunskaper i ytterligare språk utöver svenska och engelska, samt erfarenhet av akademiskt ledarskap och undervisning i internationella miljöer.

Bedömningsgrunder

Stor vikt läggs vid dokumenterad pedagogisk skicklighet. Utöver detta bedöms erfarenheter med tyngdvikt på undervisning, forskning och samverkan. Tidigare erfarenhet av digitala resurser vid undervisning och examination är meriterande, liksom goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet och din förmåga att inspirera och samarbeta med studenter och medarbetare.

Röda Korsets Högskola kommer vid rekrytering till denna tjänst att göra en helhetsbedömning av din kompetens och skicklighet. Förutom dokumenterade meriter, premierar vi dig som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten i linje med högskolans ledord.

Arbetet vid Röda Korsets Högskola vilar på Röda Korsets värdegrunder och principer. Vi värdesätter kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför en verksamhet. Vi välkomnar sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, olika etnisk bakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Anställningen är en tillsvidare anställning med en inledande provanställning med start enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan till:
https://www.rodakorset.se/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag är den 17 augusti 2020.

Ytterligare upplysningar om tjänsten:      
Prefekt Pernilla Hillerås
pernilla.hilleras@rkh.se

Maria Åling, SULF
maria.aling@rkh.se