Nyheter

Här hittar du våra senaste nyheter.

27 okt 2020

Möt Röda Korsets Högskola på Saco Studentmässa

Röda Korsets Högskola medverkar i årets Saco Studentmässa som äger rum 24-27 november. Mässan som i år sker digitalt, är Sveriges största yrkes- och utbildningsmässa för personer som ska välja eftergymnasial utbildning.

16 okt 2020

Studie om posttraumatisk stress bland nyanlända barn och unga pekar på fortsatt behov av stöd

I dagarna publicerades en studie som visar att en stor andel bland nyanlända barn mellan 16 och 18 år rapporterar höga nivåer av symptom som kännetecknar posttraumatiskt stressyndrom, PTSD. Detta är särskilt uttalat bland de som kom till Sverige som ensamkommande barn från Afghanistan.

15 okt 2020

Sök nu till Queen Silvia Nursing Award

Queen Silvia Nursing Award med stipendium på 60 000 kr och möjligheten till en praktik delas ut till sjuksköterskestudenter som deltar i utvecklingen av omvårdnad med fokus på en välfungerande äldreomsorg och demensvård. Vi är stolta att Röda Korsets Högskolas studenter har erhållit stipendiet tre gånger sedan det startade 2013 och vi hoppas att många söker i år igen! Sista dag att söka är 6 november.

12 okt 2020

Vi vill veta vad du tycker!

Som student vid Röda Korsets Högskola har du möjlighet att medverka i en studentundersökning och berätta om hur du uppfattar studier, miljön och stödet vid högskolan. Nu är det snart dags, håll ögonen öppna och delta i undersökningen i november!

09 okt 2020

Ny kurs: Komplexa vårdbehov och utsatthet vid infektionssjukdomar

Vill du specialisera dig inom komplexa vårdbehov och infektionssjukdomar och få kunskap om befolkningsgrupper vilka bedöms vara särskilt utsatta med speciella behov? Nu ges en kurs inom området vid Röda Korsets Högskola. Sista ansökningsdatum är 13 december.

09 okt 2020

Fortsätt hålla avstånd lyder påminnelse från utbildningsministern till landets studenter

Sveriges studenter påmindes idag vid en pressträff med utbildningsminister Matilda Ernkrans om att det fortsatt är viktigt att hålla avstånd, sköta sin handhygien och att träffas i mindre sällskap för att hålla smittspridningen nere.

08 okt 2020

Panelsamtal om hållbart lärande

Hur ser lärosätenas förutsättningar ut för hållbart lärande och vad innebar ett socialt ansvarstagande för lärosäten? Olika frågor stod på agendan när SUHF arrangerade ett panelsamtal om hållbart lärande på NU2020 där bland andra rektor Susanne Georgsson och minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans medverkade.

07 okt 2020

Ny kurs: Medicinsk teknik, digitalisering och eHälsa

Vill du specialisera dig inom området hantering av risker kopplade till medicinsk teknik, digitalisering och eHälsa? Nu ges en kurs inom området vid Röda Korsets Högskola. Sista ansökningsdatum är 31 oktober.