Aktuellt

Här hittar du våra senaste nyheter.

09 apr 2021

Den enkla vården kan öka överlevnaden bland kritiskt sjuka patienter

Årligen dör miljontals människor på grund av kritisk sjukdom. Många av dessa dödsfall kan undvikas med enkla insatser enligt en internationell studie som i ljuset av den rådande covid-19-pandemin pekar på vikten av att sjukvården prioriterar de enkla livräddande vårdåtgärderna först.

08 apr 2021

Tio kunskaper en Röda Korset-sjuksköterska besitter

Efter tre års intensiva studier har våra Röda Korssjuksköterskor tagit examen, och har därmed erhållit både yrkeslegitimation och kandidatexamen. Men vad har de egentligen lärt sig? Här är 10 avgörande kompetenser att ta med ut i arbetslivet.

31 mar 2021

13/4 och 14/4 - Sista-minuten-frågor om att söka till Röda Korsets Högskola

Sista ansökningsdag för att söka sjuksköterskeprogrammet och våra fristående kurser är 15 april. Möt oss på Zoom för att ställa dina sista-minuten-frågor!

26 mar 2021

Internationella utbyten höstterminen 2021 ställs in

Rektor beslutade den 25 mars 2021 att inga internationella utbyten, för studenter och medarbetare, kommer att genomföras under höstterminen 2021.

24 mar 2021

Europeiskt utbytesprogram fortsätter och utvecklas

I dagarna lanseras en ny version av EU:s program Erasmus+ som ska ge 10 miljoner européer möjlighet att studera, praktisera och kompetensutveckla sig utomlands. Röda Korsets Högskola har genom Erasmus+ samarbetsavtal med flera europeiska lärosäten, bland annat i Storbritannien, Spanien och Norge.

15 mar 2021

Nu öppnar ansökningsomgången för sjuksköterskeprogrammet!

Sista ansökningsdatum är 15 april. Välkommen med din ansökan!

15 mar 2021

Möt oss på Zoom!

Den 17 mars håller vi Digitalt Öppet Hus kl. 13-16. Då kan du träffa studievägledare och programansvariga på Zoom för att ställa frågor via chatt eller i Zoomrummet om våra utbildningsprogram. Vi hoppas att du kommer!

10 mar 2021

Konferens med Röda Korsets Högskola i Spanien

Elina Scheers Andersson, forskare och lärare vid Röda Korsets Högskola, deltog nyligen i en konferens med Escuela de Enfermería de la Cruz Roja i Madrid, Röda Korsets Högskolas motsvarighet i Spanien, för att presentera sin forskning om viktuppgång under graviditet och dess inverkan på barnens vikt under barndomen och senare i livet.