HemNyheterVi söker ledningsstöd

Vi söker ledningsstöd

Röda Korsets Högskola befinner sig i en expansiv fas med utveckling både av forskning och utbildning, Vi har nyligen flyttat till nya lokaler i det nya Technology and Health huset på Campus Flemingsberg. Vid högskolan bedrivs utbildning på grund och avancerad nivå i omvårdnad samt sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogram med stark profil mot global omvårdnad. Vid högskolan bedrivs forskning inom det hälsovetenskapliga området vilken är organiserad i tvärdisciplinära forskningsteman med ämnen som omvårdnad, folkhälsovetenskap, medicin och teknisk vårdvetenskap som bas. Under 2017 planerar vi ett folkhälsoprogram inom global hälsa med programstart 2018.  

Arbetsuppgifter
Ledningsstöd har som sin huvudsakliga arbetsuppgift att vara ett administrativt stöd till högskolans ledning; rektor, prorektor, dekaner och förvaltningschef. I ledningsstödets uppgifter ligger bl.a. att bereda ärenden till rektor och högskolestyrelsen, hålla samman och registrera ärenden, samordna och ge kvalificerat stöd vid remisser och utredningar samt årsberättelse, administrativa kvalitetssäkringsprocesser rörande utbildning på grund- avancerad- och forskarnivå och att samordna registratur och arkiv. I arbetsuppgifterna ingår även omvärldsbevakning av högskolesektorn. Ledningsstöd är sekreterare och administrativt stöd i forsknings- eller utbildningsnämnd. Andra administrativa uppdrag kan förekomma. 

Kvalifikationer 
Behörighet Vi söker dig som lägst har kandidatexamen i en för anställningen relevant inriktning. Du har erfarenhet av kvalificerat administrativt stöd och självständig handläggning inom högskole-och universitet med kunskap om högskolelagstiftning och allmänna förvaltningsrättsliga regler. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Arbetsuppgifterna ställer krav på kunskap, förståelse och intresse för utbildnings- och forskningsfrågor samt goda kunskaper i officepaketet. Som person är du lyhörd, serviceinriktad, noggrann och strukturerad. Du ska även ha förmåga att bygga relationer med ett nyfiket och utforskande arbetssätt.

Meriterande är erfarenhet av ledningsstöd inom högskole- och universitetssektorn. 

Om anställningen:
Anställningen är på heltid, tillsvidare med en inledande 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan 
Till ansökan bifogas väl dokumenterade meriter. Vi ser gärna att du anger två referenspersoner. Ansökan ska innehålla följande handlingar:

  • Personligt brev där du kort beskriver dig själv
  • Meritförteckning med vidimerade kopior av betyg, examensbevis, etc.
  • Övriga handlingar som sökanden önskar åberopa.

Välkommen med din ansökan: Sophia Bergqvist, HR-strateg, via e-post: ansokan@rkh.se
Sista ansökningsdag är den 19 mars 2017 men intervjuer kan komma att ske löpande.

Ytterligare upplysningar om tjänsten: 
Förvaltningschef Högskoleförvaltningen
Ulf Westerberg, ulf.westerberg@rkh.se  

Facklig företrädare:

Maria Johansson, Vision maria.johansson@rkh.se