HemNyheterVi söker en förvaltningschef

Vi söker en förvaltningschef!

Nu söker vi en engagerad chef och ledare för det gemensamma verksamhetsstödet som vill bidra till utvecklingen av högskolan.

Arbetsuppgifter
Förvaltningschefen leder det gemensamma verksamhetsstödet innebärande såväl verksamhets- som personalansvar och beslutar i frågor i enlighet med delegation från rektor. Ett bra, kreativt ledarskap och ledning skapar förutsättningar för målstyrd delaktighet genom ett coachande förhållningssätt där struktur finns och resultaten kontinuerlig följs upp. I uppgifterna ingår att arbeta för en god arbetsmiljö och kompetensutveckling för medarbetarna inom förvaltningen.

I förvaltningschefens uppgifter ingår bl a att leda högskolans arbete inom studie-, och ekonomiadministration, administrering av verksamhetsförlagd utbildning, internationalisering, infrastruktur och lokaler, digitalisering, drift och IT-tjänster samt skyldigheter kopplat till miljölagstiftningen.

Förvaltningschefen ingår i högskolans ledningsgrupp och representerar högskolan i nätverk.

Vi söker dig som har:

 • relevant universitets-/högskoleutbildning
 • flerårig erfarenhet från administrativ roll inom högskole-/universitetssektorn
 • erfarenhet av ledarskap
 • erfarenhet av utveckling av processer, metoder, beskrivningar, system
 • mycket god skriftlig och muntlig förmåga i svenska och engelska

Meriterande är:

 • erfarenhet från att leda en grupp med många olika specialistroller
 • erfarenhet av förändringsarbete och verksamhetsutveckling
 • erfarenhet från internationella sammanhang
 • erfarenhet av juridiskt arbete

Röda Korsets Högskola erbjuder:

 • Varierade och intressanta arbetsuppgifter och delaktighet i att uppfylla Högskolans mål och vidareutveckling av verksamheten
 • Möjligheter till utveckling inom ditt ansvarsområde med frihet under betydande ansvar
 • En trevlig arbetsmiljö och modern arbetsplats
 • Engagerade och professionella kollegor.

Som person är du välorganiserad och omdömesgill.  Du har lätt för att skapa dig en god uppfattning om verksamheters behov och delegerar med förtroende uppgifter till medarbetare. Du arbetar målmedvetet och effektivt och drivs av att utveckla och förbättra verksamhet. Du uppskattar många kontaktytor, har förmåga att samarbeta internt och externt, är flexibel och kan växla perspektiv

Röda Korsets Högskola kommer vid rekrytering till denna tjänst att göra en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet. Utöver dokumenterade meriter, premierar vi dig som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten i linje med högskolans ledord.

Allt arbete vid Röda Korsets Högskola vilar på värdegrunder som baseras på Röda Korsets principer. Vi värdesätter kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför en verksamhet. Vi välkomnar sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, olika etnisk bakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Anställningen är en tillsvidare anställning på heltid med tillträde i november/december eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 2019-04-28

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment där Monica Landmark, tel 0731-55 00 14 monica.landmark@source-executive.se och Jenny Håkansson tel 0731-45 59 97  jenny.hakansson@source-executive.se  gärna besvarar dina frågor.

Du kan också lämna din intresseanmälan via Source’s hemsida www.source-executive.se

Du är även välkommen att höra av dig till HR-chef Heléne Kindström via mail helene.kindstrom@rkh.se eller på tel: 08-587 516 56.

Facklig företrädare:
Maria Johansson, Vision maria.johansson@rkh.se
Mia Kraft, SULF, mia.kraft@rkh.se

Läs hela annonsen här