HemNyheterPersonalutbyte till Madrid

Personalutbyte till Madrid

Under 25-28 april fick VFU-platssamordnarna Liliana Johnson och Marcela Johnson privilegiet att åka på Erasmus mobility utbyte till Röda Korsets Escuela Universitaria de Enfermería de Madrid.

Det blev en mycket spännande och givande resa Liliana och Marcela blev mycket väl mottagna av rektor Rosa Pulido Mendoza tillsammans med kontaktpersonerna för utbytet Esther Martínez Miguel och Alberto Tovar Reinoso.

Under den fullspäckade planeringen fick de utbyta inspiration, tankar och information om arbetssätt kring VFU-platssamordningen och sjuksköterskeprogrammets upplägg och organisation och deras samarbete som de har med Spanska Röda Korset.

Liliana och Marcela fick även möjlighet att besöka vår student Ida Hedman under hennes VFU-placering på Hospital La Princesa och också ett tillfälle att lära sig mer om hur sjukvården fungerar i Madrid.

CISCEM Centro Integral de Simulación Clínica de Emfermeria (KTC/avancerad simuleringscentrum) var också ett mycket givande besök

Under vistelsen fick de även tillfälle att besöka Spanska Röda Korsets huvudkontor i Madrid och där ett kort besök hos Carlos Payá Riera ordförande för Spanska Röda Korset.

Längre fram kommer Liliana och Marcela hålla ett lunchseminarium om denna vistelse.