HemNyheterVi söker högskolelektor inom omvårdnad

Vi söker högskolelektor inom omvårdnad

Anställningen är ett vikariat under ett års tid, heltid, med möjilighet till förlängning och tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Röda Korsets Högskola befinner sig i en expansiv fas och söker nu nya medarbetare till avdelningen för Vård och Omvårdnad. Vi har precis flyttat till nya lokaler i det nya Technology and Health – huset på Campus Huddinge. Vid högskolan bedrivs utbildning på grund- och avancerad nivå i omvårdnad samt sjuksköterske- och specialistsjuköterskeprogram med stark profil mot global omvårdnad. Högskolans forskning bedrivs inom det hälsovetenskapliga området och vi organiserar vår forskning i tvärdisciplinära forskningsteman med ämnen som omvårdnad, folkhälsovetenskap, medicin och teknisk vårdvetenskap som bas. Vi vill erbjuda goda karriärmöjligheter för dig som långsiktigt vill vara aktiv inom våra forskningsteman. Nu söker vi dig som är en engagerad medarbetare med erfarenhet från utbildning och forskning och som vill delta och bidra i utvecklingen av högskolan!

Arbetsuppgifter

Det huvudsakliga uppdraget innebär sedvanliga läraruppgifter såsom examinator och kursansvarig, med undervisning och handledning av examensarbeten inom ämnet omvårdnad  i högskolans utbildningsprogram och fristående kurser.

Undervisningen bedrivs på svenska och engelska och i uppdraget ingår även att medverka i högskolans samtliga utbildningsprogram liksom verksamhetsförlagd utbildning.

Du förväntas samarbeta med såväl lärare inom högskolan som med nationella och internationella partners och aktivt bidra till utvecklingen av ämnet omvårdnad med profil mot  global omvårdnad, liksom högskolans forskningstemaområden. 

Behörighet

Behörig är den med avlagd doktorsexamen inom omvårdnad eller närliggande ämnesområden samt högskolepedagogisk utbildning med inriktning mot vuxenpedagogik. Vidare krävs undervisningserfarenhet inom ämnet omvårdnad, även inom verksamhetsförlagd utbildning. Vi ser att du har en pedagogisk skicklighet inom ämnesområdet samt därtill mycket goda kunskaper i engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Du som söker är utvecklingsinriktad, analytisk och strukturerad. Du har förmåga att arbeta  självständigt men vi värdesätter samtidigt din goda samarbetsförmåga samt förmåga att inspirera dina studenter och medarbetare.

Meriterande är kunskaper i ytterligare språk utöver svenska och engelska, samt erfarenhet av akademiskt ledarskap och undervisning i internationella  miljöer.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder vid anställning av en lektor ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet av anställning gälla. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden enligt  ”Varje högskola bestämmer i övrigt själv vilka bedömningsgrunder som ska tillämpas vid anställning av lektor", enligt Högskoleförordningen 4 kap 4§.

Välkommen med din ansökan enligt ”Meritförteckning inför anställning” (se nedan). Sänd din ansökan till:
Sophia Bergqvist, HR-strateg, via e-post: ansokanlektor@rkh.se
Sista ansökningsdag är den 30 september 2016 men intervjuer kan komma att ske löpandes.

Ytterligare upplysningar om tjänsten:

Joacim Larsen, Avdelningschef
Avdelningen för Vård och Omvårdnad
joacim.larsen@rkh.se

Gunilla Björling
Facklig företrädare SULF
gunilla.bjorling@rkh.se