HemNyheterHBTQ-event på Röda Korsets Högskola

HBTQ-event på Röda Korsets Högskola

16 oktober kl.16.00 besöker författaren och samhällsdebattören Mian Lodalen Röda Korsets Högskola.

Mian Lodalen är en av Sveriges främsta debattörer när det gäller frågor kring HBTQ. I sitt föredrag ger hon en kort regnbågshistorik med personligt fokus sammankopplat med regnbågsrörelsens utveckling i Sverige och internationellt.

Det blir även en paneldebatt med studenter och personal från Röda Korsets högskola, samt sjukvårdspersonal från Karolinska universitetssjukhuset.

Mian Lodalen är just nu aktuell med boken ”Liten handbok i att bli Lesbisk” som hon skrivit tillsammans med Matilda Tudor som är doktorand och forskare på Södertörns högskola.

Bakom detta event står Biblioteket och Studentkåren på Röda Korsets Högskola.

 Aktuellt att diskutera är hur RKH- studenter förhåller sig till HBTQ-frågor under praktik och studieutbyte i länder som har en annan syn på dessa frågor än i Sverige. Finns några riktlinjer eller praxis?

Hur bemöter vården HBTQ-personer, vilken kompetens finns bland personalen och kan dagens hälso- och sjukvård erbjuda ett gott bemötande och likvärdig vård?

Men självklart är debatten öppen också för andra aktuella frågeställningar kring HBTQ.

 Välkomna!!

Plats: Röda Korsets Högskola. Sal: Henri Dunant. Eventet är öppet för allmänheten. Ingen föranmälan (begränsat antal platser).