HemNyheterAnsök till Queen Silvia Nursing Award

Ansök till Queen Silvia Nursing Award

Bild: Yanan Li

Queen Silvia Nursing Award är ett stipendium för dig som vill vara med och bidra till att möta framtidens utmaningar med den åldrande befolkningen. Stipendiet syftar till att utveckla goda ledarskapskompetenser inom sjuksköterskeyrket och ge dig som studerar till sjuksköterska en plattform för idéutbyte och dialog inom vård och omsorg med fokus på äldre. Stipendiet finns idag i fyra länder och bringar flera möjligheter att knyta internationella kontakter och utvecklas i din framtida roll som sjuksköterska. Ta chansen och sök stipendiet som ger dig möjlighet att delta i spännande evenemang, möta intressanta människor och få ett försprång i din karriär som sjuksköterska!

Varje år utses en stipendiat som får motta ett stipendium om 50 000 kr samt en utmärkelse från H.M. Drottning Silvia under enceremoni i Stockholm. Stipendiaten får även möjlighet attdelta i ett unikt anpassat internship hos samarbetspartners i såväl Sverige som utomlands.

Sjuksköterskestudenter på Sveriges alla lärosäten kan söka Queen Silvia Nursing Award genom att skicka in en innovativ idé som främjar vård och omsorg av äldre på queensilvianursingaward.se. I ansökningsportalen som öppnade 1 september, har du möjlighet att se och rösta på andras idéer. En jury väljer sedan ut finalisterna som får presentera sig och sin idé under ett jurymöte.

Läs mer och sök stipendiet på:

www.queensilvianursingaward.se (Ansök senast 16 november!)

Håll dig uppdaterad via Facebooksidan:

www.facebook.com/QueenSilviaNursingAward/